Bergere uzvar arī Pasaules kausa posma masu starta sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Sekmīgo sniegumu svētdien turpināja Norvēģijas biatloniste Tūra Bergere, kura uzvarēja arī savās mājās notiekošā Pasaules kausa izcīņas septītā posma 12,5 kilometru masu starta sacensībās.

Pirmajās trijās šaušanās Bergere bija nekļūdīga, bet ceturtajā pieļāva divas kļūdas un finišā par 5,4 sekundēm apsteidza slovākieti Anastasiju Kuzminu, kura arī kļūdījās divas reizes.

Savukārt trešo vietu ar trim kļūdām ieņēma baltkrieviete Darja Domračova, kura no uzvarētājas atpalika par 23,3 sekundēm.

Pagājušajā mēnesī notikušajā pasaules čempionātā Bergere izcīnīja četras zelta godalgas un divus sudrabus, bet šajā Pasaules kausa posmā viņa uzvarēja visās trijās sacensībās.

Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinošā līderpozīcijā ar 1069 punktiem atrodas Bergere, kurai ar 748 punktiem seko Domračova, bet trešā ar 699 punktiem ir vāciete Andrea Henkele.

Ar šo panākumu Bergere piecas individuālās sacensības pirms sezonas beigām nodrošināja uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā. Lielo kristāla globusu Bergere ieguvusi pirmoreiz savā karjerā.

Pasaules kausa posms svētdien noslēgsies ar 15 kilometru masu startu vīriešiem, kurā pirmoreiz karjerā startēs arī Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs.

Pēc sacensībām Norvēģijā vēl atliks divi Pasaules kausa posmi, kas abi risināsies Krievijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu