Bergere uzvar arī sprintā, Juškānei pirmspēdējā vieta (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne šovakar ierindojās priekšpēdējā, 101. vietā Pasaules kausa izcīņas pirmā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās sievietēm.

Divās šaušanās Juškāne neaizvēra septiņus no desmit mērķiem un finišā uzvaru izcīnījušajai norvēģietei Tūrai Bergerei zaudēja piecas minūtes un 27,5 sekundes.

Kā ziņots, pirms tam ceturtdien aizvadītajās sacensībās 15 kilometru distancē Juškāne izcīnīja 56. vietu, pirmoreiz karjerā Pasaules kausa individuālajās sacensībās iekļūstot labāko sešdesmitniekā.

Bergere, kura izcīnīja jau otro uzvaru divās sacensībās, šoreiz šaušanā kļūdījās vienu reizi un finišā par 16,9 sekundēm apsteidza ukrainieti Oļenu Pidrušnu, bet vēl par 2,5 sekundēm lēnāka bija krieviete Olga Viļuhina. Pidrušna uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos kāpa pirmoreiz karjerā, bet Viļuhinai tas padevās otro reizi.

Pasaules kausa kopvērtējumā Bergere ar 120 punktiem nostiprinājās līderpozīcijā, viņai ar 90 punktiem seko Darja Domračova no Baltkrievijas, kura šoreiz finišēja septītā, bet trešā ar 88 punktiem ir Viļuhina.

Svētdien notiks iedzīšanas sacensības, kurām Juškāne nekvalificējās.

Kā ziņots, Juškāne ir vienīgā no Latvijas biatlonistēm, kura sezonas sākumā spējusi kvalificēties dalībai Pasaules kausa sacensībās. Zīmīgi, ka viņa to paveica vien pagājušās nedēļas nogalē, kad izcīnīja augsto devīto vietu IBU kausa sacensībās 7,5 kilometru sprintā.

Sestdien sprinta sacensības aizvadīja arī vīrieši un iedzīšanai kvalificējās Andrejs Rastorgujevs, kurš, pateicoties ļoti ātram solim distancē, izcīnīja 33. vietu.

Līdz gadu mijai paredzēti vēl divi Pasaules kausa posmi attiecīgi Hohfilcenē un Pokļukā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu