Berkulis: Rastorgujeva kondīcija Sočos būs tāda pat kā EČ (13)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākā biatlonista Andreja Rastorgujeva treneris Intars Berkulis sarunā ar «Apollo» atzina, ka starts Eiropas čempionātā sportista fizisko kondīciju Soču Olimpiādē neietekmēs negatīvi. 

Ceturtdien Rastorgujevs izcīnīja zelta medaļu 20 kilometru individuālajā distancē, bet sestdien ieguva bronzas godalgu sprintā. Veiksmīgs starts Eiropas čempionātā Latvijas biatlonistam bija ļoti svarīgs, jo ir garantējis vietu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) A sastāvā arī nākamajā sezonā.

«Lai kā gribētos gatavoties tikai Soču Olimpiādei, vajag «izskriet» arī «maizītes mačus»,» saka Berkulis. «Jā, tagad ir jūtama stabilitāte par nākamo sezonu, bet ar Andreju jau runājām, ka, lai gan skaļi viņš to nesaka, tomēr galvenie mērķi viņam ir saistīti ar startu Soču olimpiskajās spēlēs. Par Eiropas čempionātu gandarījums ir liels un pamatbāze nākamajai sezonai ir nodrošināta.»

Jautāts par to, kā Andreja izredzes uz labiem rezultātiem ietekmē fakts, ka nedēļu pirms tam jāstartē Eiropas čempionātā, treneris norāda, ka par sliktu tas nenākot.

«18 dienas bijām bez startiem, bet optimāli pauzei nevajadzētu būt ilgākai par desmit dienām. Vienīgi sestdien viņam nācās pielikt lielākas pūles nekā bija plānots, jo viņam tomēr ir sportista raksturs un vēlme cīnīties par augstām vietām ir jebkurās sacensībās.»

Šodien Rastorgujevs nepiedalīsies Eiropas čempionāta iedzīšanas sacensībās, jo jau pirms mačiem bija nolemts, ka biatlonists startēs divās distancēs. «Spēkus šīs sacensības baigi nepaņēma. Uz olimpiskajām spēlēm kondīcija būs tādā pat līmenī.»

«Laikam jau neko īpašu pirms Sočiem novēlēt nevajag. Droši vien tikai to, lai Andrejam izdodas sasniegt savām spējām atbilstošu vislabāko iespējamo rezultātu,» piebilst Berkulis.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu