Berlīnē protestē pret «islamizāciju» (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas galvaspilsētā Berlīnē galēji labējo organizācija «Pro Deutschland» sestdien sarīkojusi protesta akciju pie mošejas, šādi paužot savu opozīciju pret valsts «islamizāciju».

Vairāki simti policisti uzraudzīja kārtību akcijā, uz kuru bija ieradušies aptuveni 50 «Pro Deutschland» atbalstītāju. Dažu protestētāju rokās bija transparenti ar pravieša Muhameda karikatūru un saukļiem «Apturiet islamizāciju!».

Policija apliecināja, ka arī aptuveni 100 galēji kreiso un tā dēvēto antifašistu kustību aktīvistu turpat netālu pulcējās konkurējošā protesta akcijā.

Izskatījusi mošejas draudzes prasību «nepieļaut, lai pilsoņu kustība ««Pro Deutschland» viņu ēkas priekšā izrāda tā dēvētās Muhameda karikatūras», Berlīnes administratīvā tiesa galēji labējiem rīkot protesta akciju tomēr atļāva.

Tiesa norādīja, ka karikatūras tiek aizsargātas kā «mākslinieciskās brīvības» izpausme, un no juridiskā skatu punkta to nevar uzskatīt par reliģiskas organizācijas apvainojumu.

«Vienkārša Muhameda karikatūru parādīšana nav uzskatāma par aicinājumu uz naidu vai vardarbību pret kādu specifisku sabiedrības daļu,» nosprieda tiesa.

«Pro Deutschland» sestdien un svētdien bija pieteikusi kopumā deviņas demonstrācijas, arī protesta akciju pie mošejas, kas ir ieguvusi reputāciju kā salafītu - radikālā musulmaņu novirziena - «lecekts».

Islāma padome uz plānotajām demonstrācijām reaģēja, aicinot tās ignorēt.

Līdzīgi protesti šogad notika arī Ziemeļreinas-Vestfālenes zemē, kur galēji labējie kustība protestēja pret salafītiem. Toreiz protesti pārauga vardarbībā, islāmistiem uzbrūkot policistiem, kas apsargāja demonstrantus. Divi policisti tika sadurti, bet aptuveni 100 cilvēki arestēti.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu