Bērns piedzimst trīs mēnešus pēc mātes nāves (77)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nina Bellenger, CC BY-SA 2.0

Ungārijā noticis medicīnas vēsturē trešais gadījums - bērns piedzimis trīs mēnešus pēc mātes nāves.

Ungārijā kāda grūtniece, kuras identitāte, kā arī jaundzimušā bērna identitāte pēc radinieku lūguma netiek izpausta, nokļuva slimnīcā ar insultu. Sievietei bija 15 nedēļu grūtniecība. Grūtnieces smadzenes pēc insulta bija mirušas, bet bērna veselībai nekas ļauns nebija noticis, tāpēc ārsti nolēma uzturēt sievietes organisma funkcijas, lai glābtu bērna dzīvību.

Ārstiem nācās pasargāt grūtnieci no dažādām infekciju saslimšanām un izgulējumiem.

Visu laiku, ko sieviete pavadīja slimnīcā, ārsti izmantoja mūzikas terapiju, sievieti apciemoja bērna tēvs un vecmāmiņa, viņi sarunājās ar nedzimušo bērnu.

Mediķi ar aparātu palīdzību uzturēja sievietes organisma funkcijas, lai nekaitētu bērnam. Pēc trim pie aparātiem pavadītiem mēnešiem 27 nedēļu vecā bērna dzīvībai un veselībai draudēja briesmas, tāpēc mediķi nolēma, ka jāveic ķeizargrieziens.

Bērns pirmais kliedziens bija ļoti emocionāls brīdis visam mediķu personālam, jo viņi bija ieguldījuši lielu darbu un cerības, ka bērns izdzīvos. Bērna svars piedzimstot bija 1,5 kg un sākotnēji bija nepieciešams izmantot respiratoru, lai stabilizētu elpošanu.

Parasti cilvēku atslēdz no dzīvību uzturošiem aparātiem dienu vai divas pēc tam, kad pārstājušas darboties smadzenes, jo tad cilvēku uzskata par mirušu,šis bija īpašs gadījums.

Sievietes iekšējie orgāni - aknas, sirds, aizkuņģa dziedzeris un nieres tika ziedoti transplantācijai.

Ārsti saka, ka bērna attīstība norit normāli, nav novērotas nekādas saslimšanas vai iedzimtas kaites, raksta «dailymail».

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu