Bērnu dizaina mēbeles «Kukuu» atrod pircējus Honkongā un Austrālijā (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēc pusotra gada pastāvēšanas SIA «My Place» bērnu dizaina mēbeļu zīmols «Kukuu» atradis eksporta tirgus Honkongā, Austrālijā, Šveicē un Igaunijā.

«Kukuu» radošā direktore Aija Priede-Sietiņa intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» stāsta, ka dizaina bērnu mēbeļu tirgus Latvijā ir pārāk šaurs, tāpēc arī turpmāk uzņēmums orientēsies uz ārvalstu tirgiem - galvenokārt Austrumu valstīm.

Pēc otra bērna nākšanas pasaulē un nespējot tirgū atrast piemērotas bērnu dizaina mēbeles, Priede-Sietiņa un viņas vīrs dizainers Daneks Sietiņš nolēma paši darināt bērnu mēbeles. Sākotnēji ražošanā ieguldot pašu iekrājumus 10 000 latu apmērā, ģimene pievērsās bērnu dizaina mēbeļu sērijveida ražošanai.

Visas «Kukuu» mēbeles pilnībā tiek ražotas Latvijā, arī izejmateriāli - kokmateriāli, kokvilna u.c. - ir vietējie. Turpretī furnitūra tiek iepirkta Vācijā un Dānijā, lakas un krāsas - Itālijā, bet šīs izejvielas kopumā veido aptuveni 10%. «Lielākoties iepērkam ārpakalpojumus - grāmatvedību, ražošanu veic Latvijas ražotne utt. Jau sākotnēji zinājām, ka nevēlamies piesaistīt investoru, jo tad paši vairs nevarētu pieņemt gala lēmumus. Kamēr paši neražojam, bez investora varam iztikt,» sacīja Priede-Sietiņa.

Patlaban «Kukuu» piedāvā vienu bērnu dizaina mēbeļu kolekciju «bird&erry», kas publicēta dizaina blogos un ieguvusi dažādas dizaina balvas. Kopumā kolekcija ietver desmit vienības, ar kurām var pilnībā aprīkot bērnistabu - sākot no zīdaiņa gultiņas un pārtinamā galdiņa, kas vēlāk kalpo kā kumode, līdz pat gultai lielākam bērnam.

«Patiesībā ar kolekcijas veidošanu izvēlējāmies iet grūtāko ceļu, jo katrs priekšmets ir kā atsevišķs elements, kam nepieciešams sertifikāts, patents, lietošanas instrukcija, iepakojums utt. Parasti jauni uzņēmumi izvēlas virzīt tirgū divus trīs produktus. Tomēr ar to mēs esam interesantāki iepircējam, jo klientam ir iespēja paplašināt sortimentu. Nākotnē ir doma veidot arī citus sērijveida produktus,» atzina zīmola pārstāve.

Priede-Sietiņa norādīja, ka pasaulē konkurence dizaina bērnu mēbeļu tirgū ir ļoti sīva. Tāpēc uzņēmējai ir gandarījums, ka «Kukuu» mēbeles tika pamanītas pērn starptautiskajā izstādē «Kind + Jungend 2011» Vācijā, kur uzņēmums guva atzinību un pirmos pasūtījumus.

Patlaban «Kukuu» mēbeles tiek eksportētas uz Šveici, Igauniju, Honkongu un septembra sākumā tiks izsūtīts pirmais konteiners uz Austrāliju. Pēc Priedes-Sietiņas sacītā, Honkonga ir mērķa tirgus jebkuram ražotājam, jo tur cena netiek apspriesta, viņi vienkārši pērk preces, ja tās ir iepatikušās un tām ir noiets. Savukārt ar Austrālijas partneri «Kukuu» strādāja desmit mēnešus, līdz uzņēmums pierādīja, ka spēj būt sadarbības partneris.

Arī nākotnē «Kukuu» vairāk orientēsies uz eksportu - Singapūru, Kazahstānu, kopumā Austrumu valstīm. «Vecā Eiropa mūs pagaidām interesē maz. Tiesa, Anglijā un Francijā vēl neesam mēģinājuši iekļūt, bet man ir aizdomas, ka šajās valstīs iekļūt nav viegli, turklāt jāiegulda lieli resursi, kuru patlaban mums nav,» uzsvēra «Kukuu» radošā direktore.

SIA «My Place», kas ražo bērnu dizaina mēbeles ar zīmolu «Kukuu», dibināts 2010.gada novembrī.

Uzņēmums uz pusēm pieder Danekam Sietiņam un Aijai Priedei-Sietiņai.

Pēc «Firmas.lv» informācijas, pirmajā pilnajā darbības gadā - 2011.gadā - «My Place» strādāja ar 2637 latu apgrozījumu un 5902 latu zaudējumiem.

Uzņēmums eksportē uz Honkongu, Austrāliju, Šveici un Igauniju.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu