Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas rekonstrukcijai piesaistīti 879 151 eiro (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Arī labdarības akcijas Saulainas dienas rezultāti kopš 2014.gada 1.janvāra ir jāskaita eiro, tāpēc ar prieku informējam, ka no Hematoonkoloģijas nodaļas rekonstrukcijai nepieciešamajiem aptuveni 700 000 latu jeb  996 010 eiro ir piesaistīti jau 617 871 latu jeb 879 151 eiro, portālu «Apollo» informēja Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

Pateicoties ziedotāju atsaucībai un atbalstam, Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļai ziedojumos ir piesaistīti jau 554 920 eiro. Veselības ministrija ir piešķīrusi 263 231 eiro, savukārt no valsts budžeta piešķirti 61 000 eiro, tādējādi kopumā piesaistīti jau minētie 879 151 eiro.

Aizvadīto Ziemassvētku laikā jau otro gadu sadarbībā ar mobilo sakaru operatoru Tele2 tika izveidota interaktīva mājas lapa, kurā ikvienam bija iespēja palīdzēt Hematoonkoloģijas nodaļas pacientu un viņu vecāku atpūtas un rotaļu istabas iekārtošanā. Divu nedēļu laikā mērķim tika saziedoti 22 746 eiro, un Tele2 ne tikai atbalstīja mājas lapas izveidi, bet arī līdzziedoja ikvienam sava klienta ziedojumam, tādējādi Hematoonkoloģijas nodaļas rekonstrukcijai ļaujot pārkāpt vēl trūkstošo 142 287 eiro robežu.

Labdarības akcija Saulainas dienas turpināsies vēl līdz šī gada 1.martam, kad LTV tiešraidē būs redzams īpašs Hematoonkoloģijas nodaļas atbalstam veltīts koncerts ar aicinājumu atbalstīt nodaļas rekonstrukciju un ziedot vēl trūkstošos līdzekļus nodaļas rekonstrukcijai.

«Pagājušā gada nogalē cilvēki ir bijuši ļoti atsaucīgi un ziedojuši gan naudiņu, gan rīkojuši svētkus Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļas bērniem, viņu vecākiem un personālam. Tele2 atbalsts un Izkrāso pasauli mājas lapa arī sniedza gan materiālu, gan morālu atbalstu, radot svētku sajūtu ziedotājiem un nodaļas pacientiem. Mēs ļoti ceram, ka jau šī gada nogalē varētu sākties nodaļas rekonstrukcijas darbi, un 2015.gadā mēs visi varētu redzēt savu ieguldīto līdzekļu un darba rezultātu - jaunas nodaļas telpas, kuras mazajiem pacientiem ļaus ātrāk un veiksmīgāk veseļoties!» pastāstīja Dambiņa.

Par Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļu

Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļa ir vienīgā vieta Latvijā, kurā tiek ārstēti bērni ar vēzi. Katru gadu Latvijā vidēji 40-50 bērniem tiek diagnosticēta hematoonkoloģiska saslimšana. Šobrīd hematoonkoloģijas pacienti ārstējas 1999.gadā izremontētā korpusā, kas nav sasaistīts ar centrālajām izmeklējumu telpām. Nodaļas pacientu izmeklēšanai un ārstēšanai ir vajadzīgi daudzi un dažādi izmeklējumi, bet to veikšanai mazos pacientus nākas vest uz centrālo ēku aptuveni 100 metrus pa slimnīcas āra teritoriju. Nodaļā nav arī ventilācijas sistēmas, kas ikdienā ir jūtams kā mitrs un slikts gaiss katrā palātā. Sliktās ventilācijas rezultātā uz sienām ir izveidojusies sēne, kas ir nepieļaujami šī profila slimniekiem ar īpaši pazeminātu imunitāti.

Labdarības akcijas mērķis ir Hematoonkoloģijas nodaļas vajadzībām renovēt citu, ar Daudzfunkcionālo korpusu un Operācijas bloku savienotu Bērnu slimnīcas korpusu. Diemžēl arī šo telpu pašreizējais stāvoklis un plānojums ir neatbilstošs hematoonkoloģisko pacientu vajadzībām. Pēc jaunā projekta nodaļā ir paredzētas vairākas vienvietīgas palātas, savukārt intensīvās terapijas palātās iecerēts izbūvēt īpašu ventilāciju, lai tur guļošiem pacientiem neieplūstu gaiss no citām, kopējām telpām, neļaujot piekļūt kādam vīrusam vai mikrobam, kas var būt jebkuram citam nodaļas bērnam un apkārtējā vidē. Tāpat plānots izveidot virtuvi un atpūtas telpu bērnu vecākiem, kuri ārstēšanās laikā atrodas blakus bērnam nodaļā, un iekārtot bērniem atbilstošu rotālu un atpūtas telpu, kurā var gan spēlēties, gan mācīties skolā apgūstamos mācību priekšmetus un rīkot radošas darbnīcas mazajiem pacientiem.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu