Bērnu un jauniešu izpildītāju konkursam iesniegtas vairāk nekā 300 dziesmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Televīzijas organizētajam bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursam «Balss pavēlnieks» līdz 15. februāra vakaram tika iesniegti 152 pieteikumi, turklāt katram dalībniekam bija jāiesniedz 2 dziesmas, tāpēc kopā ir iesniegti 304 priekšnesumi. Šāda bērnu atsaucība ir pārsniegusi visas organizatoru prognozes! Saskaņā ar nolikumu, Latvijas Televīzija konkursā aicināja piedalīties Latvijas bērnu un jauniešu vokālās grupas, kā arī solistus divās vecuma grupās: no 5 līdz 11 gadiem un no 12 līdz 16 gadiem.

No solistiem vecuma grupā no 5 līdz 11 gadiem saņemti 62 pieteikumi, bet vecuma grupā no 12 līdz 16 gadiem - 30 pieteikumi. Savukārt vokālo grupu kategorijā vecuma grupā no 5 līdz 11 gadiem saņemti 40 pieteikumi, bet grupā no 12 līdz 16 gadiem - 22 pieteikumi.

Vērtējot pieteikumus, atklājusies interesanta statistika, kas ļauj secināt, ka populārākās dziesmas visu vecumu grupās ir Imanta Kalniņa «Dziesma par Džordano Bruno», Jāņa Stībeļa «Glāze piena» un «Es tikai smejos», kā arī Valta Pūces «Sūnu ciema veči».

mājaslapā

Savukārt konkursa trešā kārta jeb fināls sadarbībā ar Ventspils pašvaldības SIA «Kurzemes Filharmonija» 28. februārī plkst. 17.00 notiks Ventspils teātra namā «Jūras vārti», to vadīs Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeistars (plašāk pazīstami kā Valters un Kaža) kopā ar valdzinošo Līvu Bondari. Finālā piedalīsies žūrijas izvirzītie 40 labākie konkursa dalībnieki: 20 solisti (pa 10 no katras minētās vecuma grupas) un 20 grupas (arī pa 10 no katras vecuma grupas).

Visus, kas 28. februārī vēlēsies klātienē vērot konkursu «Balss pavēlnieks», aicinām iegādāties biļetes Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un arī internetā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu