Bērnudārzā 40 bērni inficējušies ar salmonelozi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā nedēļā vienā no Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēm bērnu vidū reģistrēti 40 saslimšanas gadījumi ar salmonelozi, informē Latvijas Infektoloģijas centrā.

Zināms, ka pirmsskolas mācību iestāde, kurā saslimuši bērni, ir Rīgas 259. bērnudārzs.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzdevis Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktoram Guntim Helmanim līdz otrdienai sniegt paskaidrojumus par situāciju šajā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

Saslimšanas gadījumi reģistrēti deviņās no vienpadsmit grupām. Bērni inficējušies, lietojot uzturā inficētos pārtikas produktus, kas pagatavoti no vistas gaļas, neievērojot tehnoloģiskā un higiēniskā režīma prasības.

Par situāciju informēts Pārtikas un veterinārais dienests.

Salmoneloze ir infekcijas slimība, kas parasti skar zarnu traktu. Salmonelozes simptomi ir slikta dūša, vemšana, krampji, caureja, drudzis, galvassāpes.

Ja slimība noris smagā formā, kā arī, ja saslimušais ir mazs bērns, liels šķidruma zudums var izraisīt smagu organisma atūdeņošanos. Salmonelozes simptomi parādās 6 – 72 stundas pēc inficēšanas.

Latvijas Infektoloģijas centra speciālisti atgādina, ka jebkurā laikā ir svarīgi ievērot personisko higiēnu un regulāri mazgāt rokas.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu