Bērziņš aicina ņemt vērā skatītāju un dalībnieku viedokli par Dziesmu un deju svētkiem (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Prezidents Andris Bērziņš aicinājis, gatavojoties nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem, svētku organizēšanā daudz vairāk ņemt vērā svētku dalībnieku un skatītāju viedokļus, portālu «Apollo» informēja Valsts prezidenta Kancelejā.

Pirmdien pēc prezidenta iniciatīvas Melngalvju namā Bērziņš tikās ar Latvijas Nacionālā kultūras fonda direktori Daci Melbārdi. Tikšanās laikā tika izvērtēta aizvadīto Dziesmu un deju svētku norise, ņemot vērā gan svētku organizatoriskos, gan mākslinieciskos aspektus.

Sarunas mērķis bija, pamatojoties uz aizvadīto svētku organizēšanas atziņām par veiksmēm un neveiksmēm, pienācīgi un savlaicīgi sagatavoties nākamajiem svētkiem, kas notiks Latvijas valsts simtgades gadā.

Prezidents aicinājis svētku organizatorus ieklausīties svētku dalībnieku un skatītāju vērtējumos gan repertuāra, gan citos jautājumos, jo «Dziesmu un deju svētki primāri ir tautas svētki».

Arī saistībā ar biļešu izplatīšanas kanāliem Bērziņš rosināja tieši sadarboties ar svētku dalībniekiem, lielu daļu biļešu nododot viņu ziņā.

Savukārt Melbārde informēja prezidentu par plānotajiem pasākumiem - konferenci un socioloģiskajām aptaujām, lai izdarītu gala secinājumus par svētku veiksmēm un kļūdām.

«Pēdējos gados Dziesmu svētki lielākā mērā tikuši būvēti uz māksliniecisko vadītāju viedokļu un ambīciju pamata. Pilnīgi piekrītu, ka nopietni jāieklausās daudz plašākas publikas viedoklī,» atzina Melbārde.

Vienlaikus Melbārde pauda mērķi nākamajiem svētkiem sagatavoties plānveidīgi, savlaicīgi un pārdomāti, jau šobrīd izstrādājot laika plānu un tam pakārtoto finanšu plūsmas grafiku, lai izvairītos no steigas un laika trūkuma, kas nereti traucējis arī pēdējos gados.

Lielu uzmanību abas sarunas puses veltīja jautājumiem par nākamo svētku infrastruktūras uzlabošanu un nepieciešamajiem remontdarbiem gan Daugavas stadionā, gan Mežaparkā.

Melbārde uzsvēra, ka infrastruktūra ir fiziski novecojusi un šobrīd jau sāk traucēt svētku pasākumu pieejamībai. Tādēļ vēlākais 2015.gadā, kad noslēgsies skolēnu Dziesmu un deju svētki, būtu jāuzsāk plānotie remontu un rekonstrukcijas darbi. Prezidents atbalstīja šādu viedokli un apliecināja, ka, tiekoties ar valdības vadītāju un Rīgas pilsētas vadību, uzrunās arī šos būtiskos jautājumus.

Vienlaikus Bērziņš aicināja izvērtēt arī citu pasaules valstu pieredzi plaši apmeklētu publisku pasākumu organizēšanā tieši no infrastruktūras veidošanas un tehniskās apkalpošanas viedokļa. Tika atzīts, ka svētku gaismošanas un apskaņošanas pakalpojumu sniedzējus būtu pamatoti izraudzīties starptautiskā konkursā vismaz Baltijas valstu līmenī, lai izvairītos no pakalpojumu sadārdzinājuma ierobežotās konkurences dēļ Latvijā.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu