Bērziņš rīt no partijām gaida piedāvājumu koalīcijai ar vairāk nekā 50 balsīm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš rīt atkārtoti tiksies ar trīs topošās koalīcijas pārstāvjiem un šoreiz sagaida piedāvājumu koalīcijai ar vairāk nekā 50 balsīm, aģentūrai LETA sacīja Bērziņa preses sekretāre Līga Krapāne.

Bērziņš sešu Zatlera reformu partiju (ZRP) atstājušo deputātu balsis vērtē skeptiski un no partijām sagaida risinājumus koalīcijas modelim, kuram būtu nodrošināts «uzticams vairākums».

Paredzēts, ka rīt plkst.11 ar prezidentu atkārtoti tiksies Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers, viens no «Vienotības» līderiem un potenciālais premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis (V) un «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līderis Raivis Dzintars.

Pēc Krapānes vārdiem, prezidents būs neapmierināts, ja saglabāsies pašreizējā situācija. Viņš nepiekrīt koalīcijas modelim, kuram ir tik mazs - 50 deputātu - atbalsts Saeimā.

ZRP līderis Valdis Zatlers šodien apliecināja gatavību otrdien plkst.11 ierasties pie Bērziņa ar priekšlikumiem par koalīcijas pilnveidošanu. Līdzīgu viedokli Zatleram pauda arī Dombrovskis.

Jau ziņots, ka otrdienas sarunas pie prezidenta nekādu būtisku pavērsienu valdības veidošanā nenesa. Dombrovskis pēc sarunām solīja, ka tiks strādāts pie koalīcijas modeļa pilnveidošanas - esot vairāki risinājumi, ko pārrunās partijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu