Bērziņš treniņus nav atsācis un nepalīdzēs «VEF Rīga» Eirolīgas kvalifikācijā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas čempionvienībai «VEF Rīga» nākamajā nedēļā Viļņā paredzētajā ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā kā vienīgais no sastāva nevarēs palīdzēt pašlaik savainotais Kaspars Bērziņš, aģentūrai LETA pastāstīja kluba direktore Laila Spaliņa.

Bērziņš pašlaik atlabst no Eiropas čempionāta finālturnīrā pārrautā krūts muskuļa traumas. Viņš treniņus līdz šim nav atsācis, tāpēc komandai sacensībās nevarēs palīdzēt.

Kā zināms, Bērziņš Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Arbitrāžas tiesā cenšas lauzt līgumu ar «VEF Rīga», tomēr vienība uzsver, ka vismaz pagaidām līgums ir spēkā.

Pārējie komandas spēlētāji pašlaik aktīvi trenējas un būs gatavi startēt turnīrā. Vairākiem basketbolistiem nedaudz traucē apaukstēšanās, tomēr tas neliegs viņiem piedalīties spēlēs.

Turnīrā rīdziniekiem palīdzēs arī Lietuvas izlases aizsargs Toms Delininkaitis, ar kuru šosezon tika noslēgts viena gada līgums. Uzreiz pēc spēlētāja piesaistīšanas komandai viņš tika pieteikts dalībai sacensībās.

Pirmajā ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīra mačā nākamajā otrdienā Latvijas čempioni tiksies ar Lietuvas vienību Viļņas «Lietuvos rytas», bet, lai kvalificētos pamatturnīram, nepieciešams tikt pie trim panākumiem.

«VEF Rīga» uz sacensību norises vietu dosies jau pirmdien.

Pašlaik gan nav zināms, vai turnīru būs iespējams redzēt kādā no Latvijā pārraidītajām televīzijām. Interesi par to izrādījusi gan Latvijas Televīzija (LTV), gan starptautiskais raidorganizāciju koncerns «Modern Times Group» (MTG), kurā ietilpst TV3, TV6 un «Viasat Sport Baltic» (VSB).

Kā paskaidroja Spaliņa, ULEB Eirolīgas spēļu pārraidīšanas izmaksas ir nedaudz augstākas nekā citās sacensībās, tāpēc pagaidām vēl nav zināms, vai atradīsies spēļu translēšanai nepieciešamie līdzekļi.

ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrs no 1. līdz 4. oktobrim tiks aizvadīts «Siemens» arēnā Viļņā.

Otrajā kārtā 3. oktobrī «VEF Rīga» un «Lietuvos rytas» pāra uzvarētāji spēkosies ar Itālijas čempionāta pusfinālisti Varēzes «Cimberio» vai Vācijas līgas finālisti Oldenburgas «EWE Baskets».

Savukārt pēdējā kārtā jeb finālā 4. oktobrī šī četrinieka veiksmīgākā vienība izspēlēs vienīgo - 24. - ceļazīmi uz Eirolīgu mačā pret Krievijas komandu Maskavas apgabala «Himki», Beļģijas čempioni Ostendes «Telenet», Čehijas čempioniem Nimburkas CEZ vai Turcijas čempionāta finālisti Bandirmas «Banvit».

Nekvalificējoties ULEB Eirolīgas turnīram, «VEF Rīga» Eirokausu sezonu turpinās Eiropas kausa izcīņā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu