Bez elektrības 10 000 mājsaimniecību (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Spēcīgā vētra izraisīja bojājumus AS «Sadales tīkls» elektrolīnijās, bez elektrības atstājot aptuveni 10 000 mājsaimniecību.

Visaktīvāk AS «Sadales tīkls» elektromontieru brigādes šobrīd strādā Latvijas rietumos.

Kā jau iepriekš prognozēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, vētra pēcpusdienā ir sākusies piekrastes rajonos. Vēja brāzmas 30-35 m/s ir radījušas elektroapgādes traucējumus vairākos Kurzemes novados. Šodien plkst.16.00 elektroapgāde spēcīgā vēja dēļ ir traucēta aptuveni 10 000 klientiem Ventspils, Kuldīgas, Pāvilostas, Saldus un Talsu novadā. Bojājumu novēršanas darbos iesaistītas 34 elektromontieru brigādes.

Galvenos bojājumus izraisa vētrā nolauztie koki un zari, kas krītot pārrauj elektrolīniju vadus – tas var būt tikai viens koks, taču lūstot izraisa atslēgumu visā elektrolīnijā. Vietām, iekaroties līnijā, koki ir izgāzuši balstus vairākiem elektrolīnijas posmiem.

Jau vakar AS «Sadales tīkls» strādāja pastiprinātā režīmā, mobilizējot papildus elektromontieru brigādes, kas iesaistīsies vētras izraisīto bojājumu likvidēšanā, apzinot materiāltehnisko bāzi, kā arī sazinoties ar vietējām pašvaldībām. Šodien turpinās darbs pastiprinātā režīmā, sekojot līdzi vētras virzībai.

Šodien vētras skartajos reģionos ir gaidāma nepatstāvīga elektroapgāde, jo elektrotīkla dispečeri veiks aktīvus tīkla pārslēgumus, lai pēc iespējas drīzāk atjaunotu elektroapgādi pēc iespējas vairāk klientiem.

Tā kā joprojām ir vērojams spēcīgs vējš, AS «Sadales tīkls» aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektrolīniju tuvumā. Spēcīgā vējā var lūzt koki un zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju dzīvību.

Gadījumos, ja tiek traucēta elektroapgāde, par atslēgumu un tā novēršanas gaitu klienti tiek informēti ar īsziņas (SMS) palīdzību. Par bojājumiem SMS tiek sūtīti tikai uz datubāzē reģistrēto lietotāju norādīto kontakttālruni. AS «Sadales tīkls» dispečeri seko līdzi situācijai vidējā sprieguma un zemsprieguma elektrolīnijās, operatīvi vadot bojājumu novēršanas darbu, savukārt uzstādītās IT sistēmas nodrošina informatīvo saiti ar klientiem, ziņojot par brīdi, kad elektroenerģijas piegāde klienta objektā ir atjaunota.

Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, lūgums rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz AS «Sadales tīkls» klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu