Bezdarbnieki var saņemt apliecību par neformālo izglītību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Bezdarbniekiem un darba meklētājiem ir iespējas pašiem izvēlēties vietu, kur apgūt kvalifikācijas paaugstināšanas kursus. «Cilvēkiem ir iespēja izvēlēties zināmas Latvijas augstskolas, izmantojot to pieredzi un mācību procesu bāzi, tādējādi palielinot apmācību kvalitāti», skaidro Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RISEBA) Karjeras izaugsmes centra vadītājs Vladimirs Azarovs.

Vasaras beigās Nodarbinātības Valsts Aģentūra (NVA) bezdarbniekiem sāka dalīt apmācību kuponus, līdz ar to katrs indivīds pats var noteikt savas prioritātes - kursu kvalitāti, pasniedzēju līmeni, pieredzi, atsauksmes un ģeogrāfisku izvietojumu un , vadoties pēc saviem kritērijiem, piemeklēt visatbilstošāko mācību iestādi.

Pēc veiksmīga eksāmena nokārtošanas kursa dalībnieks saņem augstskolas apliecību par neformalās izglītības kursa beigšanu.

Septembrī RISEBA augstskolā uzsāka pirmās bezdarbnieku neformālas apmācības grupas (kursa ilgums līdz 160 akadēmiskām stundām), kur uz dotu brīdi mācās 40 bezdarbnieki un viens darba meklētājs, sekojošos kursos kā vācu, angļu valoda un datorzinības, portālu «Apollo» informēja Baiba Lāce, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas Karjeras izaugsmes centra projekta vadītāja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu