Bezdarbniekiem būs vieglāk tikt pie darba

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Labklājības ministrija (LM) atbalstījusi gandrīz 500 darba vietu subsidēšanu no Eiropas fondu naudas, lai tādiem bezdarbniekiem kā invalīdiem, pirmspensijas vecuma cilvēkiem, jauniešiem, ilgstošajiem bezdarbniekiem u. c. būtu iespēja noteiktu laiku strādāt un pēc tam iekārtoties pastāvīgā darbā.

To paredz LM apstiprinātais Nodarbinātības Valsts aģentūras (NVA) projekts Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzekļu saņemšanai nodarbinātības jomā, portālu «Apollo» informēja Liene Zvereva, LM sabiedrisko attiecību speciāliste.

Strādājot valsts subsidētā darba vietā, bezdarbnieki pie darba devēja varēs apgūt attiecīgajam darbam nepieciešamās pamatprasmes un iemaņas, gūt darba pieredzi un, iespējams, arī saglabāt darba vietu pēc dalības projektā.

Savukārt uzņēmumi, kuri vēlēsies pieņemt darbā šos bezdarbniekus, pēc konkursa izsludināšanas, varēs pieteikties NVA, lai saņemtu ESF finansējumu.

Finansējums paredzēts darba algas maksāšanai laikā no gada līdz diviem gadiem un darba vietas pielāgošanai atbilstoši invalīdu vajadzībām. Nodarbinot bezdarbniekus, daļa izdevumu būs jāsedz arī darba devējam.

Nepieciešamības gadījumā darba vietā invalīdu nodarbināšanai nodrošinās speciālistus — pavadoņus, surdotulkus vai ergoterapeitus.

Tāpat darba devējam no viena līdz sešiem mēnešiem būs arī jānodrošina bezdarbniekam kvalificēts darba vadītājs, kas viņiem palīdzēs apgūt pamatprasmes.

Plānots, ka gandrīz puse no pasākumā iesaistītajiem bezdarbniekiem iekārtosies pastāvīgā darbā.

Bezdarbnieku nodarbināšanai subsidētajās darba vietās LM ar ESF atbalstu turpmāko piecu gadu laikā plāno ieguldīt gandrīz trīs miljonus latu. Līdz 85% no projekta izmaksām segs ESF, bet pārējo — valsts budžets.

LM ir viena no ES fondu apsaimniekošanas institūcijām, kas atbild par projektu atbilstību nozares politikai un nodrošina efektīvu struktūrfondu līdzekļu izmantošanu nodarbinātības un sociālās iekļaušanas jomā. No 2008. līdz 2013. gadam ar 21 ES fondu līdzfinansēta projektu konkursa aktivitāti labklājības nozarē plānots iegultīt 93,4 miljonus latu no ESF un 11,7 miljonus latu no Eiropas Reģionālās attīstības fonda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu