Bezdarbnieku skaits Lielbritānijā pieaudzis par 49 000

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Bezdarbnieku skaits Lielbritānijā pērnā gada trīs mēnešos līdz novembrim veidoja 2,5 miljonus, kas ir par 49 000 vairāk nekā trīs mēnešu periodā līdz augustam, teikts trešdien izplatītajā Lielbritānijas Statistikas biroja paziņojumā.

Savukārt salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu 2009.gadā bezdarbnieku skaits Lielbritānijā trīs mēnešos līdz novembrim palielinājies par 38 000.

Statistikas birojs norādīja, ka bezdarbnieku skaits vecuma grupā no 16 līdz 24 gadiem trīs mēnešu laikā līdz novembrim pieaudzis par 32 000 - līdz 951 000, kas ir augstākais līmenis kopš 1992.gada, kad statistikas birojs sāka šādu datu reģistrāciju.

Taču bezdarbnieku pabalstu saņēmušo cilvēku skaits Lielbritānijā decembrī saruka par 4100 un veidoja 1,46 miljonus.

Tajā pat laikā bezdarba līmenis trīs mēnešos līdz novembrim veidoja 7,9%, tādējādi nemainoties salīdzinājumā ar trīs mēnešu periodu līdz oktobrim.

Tomēr daļa ekonomistu prognozē, ka bezdarbs valstī tuvāko mēnešu laikā palielināsies vēl augstāk, ņemot vērā valdības paredzētos valsts izdevumu samazinājumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu