Biatlonā vēlas ieviest jaunu disciplīnu (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) nākusi klajā ar ieceri ieviest jaunu jaukto komandu disciplīnu - stafeti ar vienu vīriešu un vienu sieviešu sportisti katrā komandā.

Šāda veida disciplīnas sacensības ikgadēji notiek Ziemassvētku sacīkstēs Vācijas pilsētā Gelzenkirhenē.

Kā izteicies IBU prezidents Anderss Bessebergs, pašlaik tiek strādāts pie šāda formāta sacīkšu testēšanas, un prezidents nebūšot pārsteigts, ja disciplīna sacensību programmā tiks iekļauta jau pavisam drīz.

Plānots, ka šajā disciplīnā, atšķirībā no ierastās jaukto komandu stafetes, vīrieši un sievietes veiks vienāda garuma distances. Kā uzskata IBU, šādas disciplīnas ieviešana paplašinās to valstu klāstu, kas pamatoti varēs cerēt uz visaugstākajām vietām.

«Ierastajā stafetē uz medaļām var cerēt sešas līdz astoņas valstis, bet šādā disciplīnā - pat 12 līdz 15,» uzskata Bessebergs.

Šogad Sočos pirmo reizi olimpisko spēļu programmā bija iekļauta jauktā komandu stafete, kur katrā komandā startē pa diviem vīriešu un sieviešu sportistiem. Tajās par čempioniem kļuva norvēģi ar Tūru Bergeri, Tīrilu Ekhofu, Ūli Eināru Bjerndālenu un Emīlu Hegli Svendsenu sastāvā.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu