Biedriņš: Nokļūšana «Jazz» komandā man ir kā milzu izdevība (39)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vienīgais latvietis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Andris Biedriņš ir ļoti pateicīgs liktenim par nokļūšanu Jūtas «Jazz» komandā, jo tagad viņš ir ticis pie vēl vienas iespējas sevi pierādīt un atgriezties tajā līmenī, kādu savulaik demonstrēja pasaules spēcīgākajā līgā.

Biedriņš šovasar no Goldensteitas «Warriors» komandas tika aizmainīts uz «Jazz» vienību, ar kuru viņu saista atlikušais līguma gads. Latvietis nākamajā sezonā nopelnīs deviņus miljonus dolāru (4,68 miljonus latu).

«Joprojām esmu spējīgs uz to sniegumu, kādu savulaik esmu demonstrējis. Nokļūšana «Jazz» komandā man ir kā milzu izdevība. Es izdarīšu visu no sevis atkarīgo, lai atkal spēlētu tā, kā iepriekš,» Biedriņš izteicies intervijā ar vietējiem žurnālistiem.

Pagājušā sezona Biedriņam bija sliktākā viņa deviņus gadus ilgajā NBA karjerā. «Warriors» rindās latvietis aizvadīja 53 regulārā čempionāta spēles, kurās guva vidēji 0,5 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas. Salīdzinājumam - 2008./2009.gada sezonā Biedriņš vidēji ik spēlē guva 11,9 punktus un izcīnīja 11,2 atlēkušās bumbas.

Šobrīd 27 gadus vecais Biedriņš 2008. gadā vienojās ar «Warriors» komandu par sešu gadu līgumu. Viņš NBA spēlējis kopš 2004./2005. gada sezonas, kad viņu «Warriors» jauno spēlētāju draftā izvēlējās ar 11. numuru.

«Man ļoti patika «Warriors» klubā pavadītais laiks, taču bija pienācis īstais brīdis, lai dotos prom. Esmu ļoti pateicīgs «Jazz» vadībai par iespējas došanu man sevi pierādīt,» izteicies centra spēlētājs.

«Nokļūšana NBA 18 gadu vecumā bija liels pārdzīvojums. Vienā mirklī mans sapnis kļuva par realitāti. Tie bija traki un ļoti interesanti laiki,» uzskata Biedriņš. «Domāju, ka pašlaik varu komandas gados jaunākajiem spēlētājiem palīdzēt pārvarēt šo sarežģīto posmu. Arī man savulaik pieredzējušākie komandas biedri bija lieli palīgi.»

Pirmo pārbaudes spēli pirms jaunās sezonas «Jazz» komanda aizvadīs 8. oktobrī.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu