Biedriņš un Janičenoks zem jautājuma zīmes, Kambalu neaicina

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix & Ieva Čīka/LETA

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis nosaucis izlases paplašināto kandidātu sarakstu, vēsta [s:38515].

Latvijas izlases kandidātu sarakstā iekļauti:

Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Rinalds Sirsniņš, Kristaps Janičenoks, Mareks Jurevičus, Akselis Vairogs, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Artūrs Bērziņš, Ivars Timermanis, Kaspars Bērziņš, Rolands Freimanis, Pāvels Veselovs, Andris Biedriņš, Andrejs Šeļakovs, Lauris Blaus, Raitis Grafs, Dāvis Rozītis.

«Papildus sekosim jaunatnes izlašu startiem pasaules U-19 un Eiropas U-20 čempionātos. Nav izslēgts ka kandidātu sarakstā Dāvim Bertānam pievienosies vēl kāds šo izlašu dalībnieks,» norāda Bagatskis.

«Pilnīgas skaidrības nav par Kristapu Janičenoku un Andri Biedriņu,» skaidro treneris. «Janičenoks ir apliecinājis, ka labprāt spēlētu Eiropas čempionātā, taču viņam bijusi grūta sezona ar vairākām nopietnām veselības problēmām. Nav noslēpums, ka LBL finālsērijas izšķirošajos mačos viņš devās laukumā ar nopietni savainotu potīti. Viss būs atkarīgs no tā, kā veiksies rehabilitācijas process.»

«Ar Biedriņu tikos aprīļa vidū, un viņa pozīcija bija izvairīga. Ņemot vērā Andra statusu, mums jāņem vērā arī viņa kluba un aģentu pozīcija. Goldensteitas «Warriors» vadība apstiprinājusi, ka atbalsta Andra spēlēšanu valstsvienībā un patlaban noris sarunas par apdrošināšanas noteikumiem. Pasaules U-19 čempionāta laikā «Warriors» pārstāvji - skautu dienesta vadītāja un sporta operāciju direktors - viesosies Latvijā. Aģenti neiebilst, bet galīgā lēmuma pieņemšana atstāta paša Andra ziņā. Zinot, ka uz šo Eiropas čempionu pošas daudzi NBA spēlējošie eiropieši, ceru, ka arī Biedriņš lems pozitīvi,» stāsta Bagatskis.  

«Par Kasparu Kambalu. Kaspars joprojām ir viens no labākajiem centra spēlētājiem Eiropā, taču, lai viņš varētu pilnībā parādīt savas labākās īpašības, līdzās jābūt atbilstošā stilā spēlējošiem partneriem. Gandrīz visi basketbolisti, ar kuriem kopā Kambala Latvijas izlasē nospēlēja savas labākās spēles, diemžēl jau beiguši gaitas valstsvienībā. Pērn sākām veidot jaunu komandas modeli un tagad šis process turpinās. Turklāt ziemā pats Kaspars publiski izteicās, ka, iespējams, izlasei jau pateicis ardievas. Izvērtējot visus apstākļus, treneru kolektīvs nolēma Kasparu talkā neaicināt,» lēmumu pamato treneris. 

Gatavošanās Eiropas čempionāta finālturnīram sāksies 20. jūlijā, uz pirmajiem treniņiem paredzēts uzaicināt 16 līdz 17 spēlētājus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu