Nepieciešams:
Biešu keksi ar kazas siera bumbiņām
300 g miltu
3 olas
200 g skābā krējuma
300 g svaigu sarkano biešu
1 daiviņa ķiploka
sāls
pipari
1 ēdamkarote cepampulvera
50 g kūstoša siera
kazas siera bumbiņas
Pagatavošana:
Skābajam krējumam pieliek cepampulveri, sāli, piparus, olas, izspiestu ķiploku, samaisa. Masai pieliek smalki sarīvētas bietes, rīvētu sieru un miltus.
Keksa formā liek nedaudz mīklas, tad siera bumbiņu un virsū atkal mīklu.
Cep 200 grādos apmēram 30 minūtes.
Ja keksu cep lielākās formiņās, kā redzams attēlā, tad bietes un sieru var rīvēt uz rupjās rīves. Kazas siera vietā var izmantot biezpiena bumbiņas eļļā. Keksiem izmantojiet mazas siera bumbiņas, lielākas var griezt uz pusēm. Šajā receptē izmantotas Kristīnes (Vandzene) zemnieku saimniecībā gatavotās svaigā kazas siera bumbiņas ar ķiplokiem.