Recepte ar zemu cukura daudzumu.
Biezpiena deserts ar aprikožu mērci (5)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 400 g konservētu aprikožu savā sulā
- 200 g Ricotas biezpiena
- ~ 150 ml bezpiedevu jogurta
- 15 ml ruma vai konjaka ( var izmantot arī kādu konditorejas esenci)
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- ½ rīvētas apelsīna miziņas no vesela apelsīna
- 1 paciņa želatīna ( uz iepakojuma ir norādes, kādam tilpumam ir paredzēts)
- 2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu
Vienā porcijā – 61,5 kcal; Olbaltumvielas – 7,3; Tauki-2,7; Ogļhidrāti – 1,85
Pagatavošanas gaita:
Želatīnu uzbriedina ūdenī. Biezpienu sajauc ar svaigo jogurtu. Pievieno rīvēto apelsīna miziņu, vaniļas cukuru, rumu vai konjaku un samaisa.
Želatīnu izšķīdina ūdens peldē un pievieno krēmam. Samaisa un liek porciju trauciņos. Trauciņus liek ledusskapī.
Aprikozes izņem no kompota šķidruma un notecina. Sablenderē. Mandeļu skaidiņas uz sausas pannas viegli apgrauzdē.
Desertu pārlej ar aprikožu mērci un dekorē ar mandeļu skaidiņām.