Bijušā policijas šefa versija par to, kāpēc neviens vēl nav aizturēts (39)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gunita Kļava/LETA

Bijušais Valsts policijas šefs Juris Rekšņa norāda, ka saprot sabiedrības reakciju - pārmetumus par to, ka neviens Zolitūdes traģēdijas lietā vēl nav aizturēts, taču uzsver, ka nedrīkst neko sasteigt.

Viņš intervijā laikrakstā «Diena» sacīja: «Ir jābūt savāktiem reāliem pierādījumiem, un tad ir jābūt darbībai. Tāpat jau nekur neviens vainīgais nepaliks. Bet tajā pašā laikā nevaram mēs atgriezties gadsimta sākumā un uzreiz ar zobenu visiem galvas nocirst, kuri mums liekas vainīgi. Mums tiešām šeit ir jāpierāda un jāatrod īstais vainīgais. Lai nesanāk kā dažā labā Āfrikas valstī, kur nocērtam galvu un pēc tam atvainojamies, ka ne tam esam nocirtuši galvu.»

Viņš norādīja, ka neapšaubāmi - vainīgie ir, jo katrai darbībai vai bezdarbībai ir arī vārds un uzvārds.

Rekšņa uzsver, ka šobrīd policijas uzdevums ir šos vainīgos atrast, bet jāsaprot, ka uz policiju šajā laikā tiek izdarīts milzīgs sabiedrības spiediens.

«Un bieži vien mums liekas, ka mēs zinām – tas un tas. Bet ar zināšanām vien nepietiek, ir vajadzīgi pierādījumi. Es policijai novēlu pēc iespējas ātrāk tos savākt, bet tajā pašā laikā es ļoti labi zinu, cik tas darbs ir skrupulozs un precīzs un ka nedrīkst šeit kļūdīties un sasteigt,» sacīja bijušais policijas šefs.

Rekšņa sacīja: «Šeit visiem izmeklētājiem un priekšniekiem novēlu tādu mieru un sapratni, lai viņi ar mugurām kopā stāv un aizstāv un palīdz viens otram strādāt.»

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu