Bijušais čempions Sainss spiests izstāties no «Dakaras» rallijreida (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

No prestižā «Dakaras» rallijreida ceturtdien sacīkšu sestajā posmā spiests bija izstāties 2010.gada čempions vieglo automobiļu klasē Karloss Sainss no Spānijas.

Sportista vadītais bagijs 438 kilometru garajā posmā apstājās pie 172 kilometru atzīmes, liedzot 50 gadus vecajam pilotam tālāku dalību sacīkstēs. Šīgada sacensību pirmo divu posmu uzvarētājs pēc izstāšanās no rallijreida izteicās, ka, visticamāk, vairs neatgriezīsies prestižajās sacīkstēs.

Tikmēr par posma uzvarētāju vieglo automobiļu klasē kļuva Nasers al Atija no Kataras, kurš arī sacensībās startē ar bagiju. Viņš par astoņām minūtēm un 36 sekundēm apsteidza otrajā vietā finišējušo pašreizējo čempionu Stefanu Peterhanselu no Francijas («Mini»), ievērojami samazinot francūža pārsvaru kopvērtējuma augšgalā.

Pēc sešiem sacīkšu posmiem kopvērtējuma līderis Peterhansels apsteidz otrajā vietā esošo al Atiju par vairs tikai minūti un 18 sekundēm.

Ar Latvijā būvēto automašīnu «OSCar O3» sacensībās startē lietuvietis Benedikts Vanags, kurš pēc piektā ātrumposma kopvērtējumā ieņēma 106.pozīciju, līderim zaudējot vairāk nekā 18 stundas, bet viņa sestā posma rezultāts vēl nav ticis iekļauts protokolā.

Motociklu ieskaitē par posma uzvarētāju kļuva čīlietis Fransisko Lopess (KTM), bet kopvērtējuma līderis joprojām ir francūzis Olivjē Pens («Yamaha»). Viņš par divām minūtēm un 22 sekundēm apsteidz otrajā vietā esošo pagājušā gada sacīkšu uzvarētāju un savu tautieti Sirilu Desprē (KTM).

Tikmēr smago automašīnu klasē līderpozīciju saglabājis Žerards de Rojs no Nīderlandes, kurš ir pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētājs.

Šīgada sportisti «Dakaras» rallijreidā 14 posmu garumā sacenšas no Peru galvaspilsētas Limas līdz Čīles galvaspilsētai Santjago.

«Dakaras» rallijreids, kurā šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, piekto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, no 2009. līdz 2010.gadam risinājās Argentīnā un Čīlē, bet kopš 2011.gada to uzņem arī Peru.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu