Bijušais Igaunijas ekonomikas ministrs pastāsta, kādēļ Latvijai paveicies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Iekšējie parādi pasliktina daudzu Eiropas valstu ekonomisko situāciju.

Šādu viedokli intervijā radio «Baltkom 93,9» paudis bijušais Igaunijas ekonomikas ministrs Mēliss Atonens, raksta «Mixnews.lv».

Atonens uzskata, ka Latvijai paveicies - tā nepaspēja aizņemties pārāk daudz naudas, tāpēc nav pilnībā atkarīga no starptautiskajiem kreditoriem.

«Latvijas valdība pieņēma vienīgo pareizo lēmumu - samazināt izdevumus. Grieķija par to pat nespēj domāt, viņu deficīts tā aug, ka neviens to vairs nespēj kontrolēt. Baltijas valstīm paveicies, jo mēs neesam pieraduši labi dzīvot,» teica Atonens.

Vienlaikus bijušais ministrs atzīmēja, ka Igaunijas ekonomika ir daudz spēcīgāka par Latvijas ekonomiku. Atonens uzskata, ka igauņi daudz efektīvāk veica privatizācijas procesu, lielākos uzņēmumus pārdodot ārvalstu uzņēmumiem, kas ieguldīja ne mazums līdzekļu valsts attīstībā.

Atonens uzskata, ka krīze, kas pašlaik vērojama Baltkrievijā, drīz aptvers visu pasauli. Sabruks pasaules valūtas: «Tas, ko redzam Baltkrievijā, drīz redzēsim Eiropā un ASV, teica Atonens, norādot, ka šā brīža situācija būtu salīdzināma ar procesiem, kas norisinājās pagājušā gadsimta astoņdesmitajos, deviņdesmitajos gados PSRS.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu