Bijušais ministrs: Starptautiskās sankcijas Krievijas ekonomiku skars ļoti smagi (210)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās sankcijas Krievijai saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā Krievijas jau tā grūtības pārdzīvojošo ekonomiku varētu skart ļoti smagi, piektdien paziņoja Krievijas bijušais finanšu ministrs Aleksejs Kudrins.

2011.gadā no amata atstādinātais Kudrins izteicās, ka Krievijas centieni anektēt Krimu jau tagad negatīvi ietekmē Krievijas ekonomiku.

«Es jau varu apgalvot, ka kredītu plūsma uz Krieviju tiek pārtraukta,» norādīja Kudrins.

«Krievijas uzņēmumiem ir nenomaksāti kredīti aptuveni 700 miljardu dolāru apmērā. Pieejamās naudas apjoms sāk samazināties, jo vairākas kredītlīnijas ir tikušas apturētas, tas jau ir sācies. Tas nozīmē, ka nāksies apturēt arī daļu kopprojektu,» viņš piebilda.

Kudrins lēš, ka Rietumu sankcijas Krievijas ekonomiskās izaugsmes tempu varētu samazināt zem 1% atzīmes, un viņš neizslēdz arī izaugsmes pilnīgu apstāšanos.

Kā jau ziņots, svētdien Krimā notiks referendums par pievienošanos Krievijai, kas kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo pussalu.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība uzstāj, ka Krievijas militārās okupācijas apstākļos sarīkotais referendums būs neleģitīms un tā rezultāti netiks atzīti.

Komentāri (210)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu