Bijušais tieslietu ministrs atgriezīsies Saeimā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Bijušais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) atgriezīsies Saeimā deputāta Raivja Blumfelda (VL-TB/LNNK) vietā.

Pēc atkāpšanas no tieslietu ministra amata Bērziņš žurnālistiem pastāstīja, ka viņš plāno atgriezties darbā Saeimā, bet par tālāko lems nacionālās apvienības frakcija un valde.

Bērziņš tika ievēlēts 11.Saeimā, taču, kļūstot par tieslietu ministru premjera Valda Dombrovska (V) trešajā valdībā, deputāta mandātu viņš nolika. Kā liecina informācija Saeimas mājaslapā, uz laiku, kamēr Bērziņš pildīja tieslietu ministra pienākumus, Saeimā strādāja Blumfelds.

Kā ziņots, Bērziņš 20.jūnijā paziņoja par demisiju, jo viņam un premjeram esot pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu, tomēr tas nenozīmējot, ka no valdības aiziet visa apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» (VL-TB/LNNK). Premjers 21.jūnijā ministra demisiju pieņēma.

Pēdējo reizi par tieslietu ministru Bērziņš kļuva pērn 25.oktobrī, kad Saeima apstiprināja Dombrovska trešo valdību. Bērziņš ir advokāts, kura darbība patlaban apturēta.

Jau ilgus gadus pirms nonākšanas politikā Bērziņš darbojās kā jurists, ieņemdams dažādus amatus šajā profesijā.

1997.gadā Bērziņš kandidēja Rīgas domes vēlēšanās no apvienības «Tēvzemei un Brīvībai» saraksta, bet 1998.gadā viņš kandidēja 7.Saeimas vēlēšanās no apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK saraksta.

2006.gada novembrī Saeima Bērziņu apstiprināja par tieslietu ministru Aigara Kalvīša (toreiz - TP) valdībā. Šo amatu Bērziņš saglabāja arī Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdībā, līdz 2009.gada martā, darbu sākot Dombrovska valdībai, tieslietu ministra portfeli pārņēma Mareks Segliņš (toreiz - TP). Vēlāk Bērziņš tika ievēlēts arī 10. un 11.Saeimā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu