Bijušais «VEF Rīga» spēlētājs Bakičs spēlēs Ventspilī?

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Rīga

Basketbola klubs «Ventspils» varētu noslēgt līgumu ar Melnkalnes aizsargu Božanu Bakiču, vēsta portāls «Sportando».

Kā ziņots, pagājušo sezonu Bakičs pabeidza citā Latvijas komandā «VEF Rīga», kļūstot par valsts čempionu. «Sportando» vēsta, ka Bakičs nākamās nedēļas sākumā varētu uzsākt treniņus Ventspilī.

Aizvadītajā sezonā 28 gadus vecais Bakičs 23 LBL spēlēs vidēji guva 11,3 punktus un izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas.

Pagājušās sezonas pirmo pusi Bakičs aizvadīja Ukrainas klubā «Krivbasbasket», kura rindās 22 spēlēs vidēji guva 14,5 punktus. Tāpat basketbolists karjeras laikā ir spēlējis arī ULEB Eirolīgā, Adrijas līgā, FIBA Eiropas līgā un ULEB kausā.

«Ventspils» komanda pirmo pirmssezonas pārbaudes spēli aizvadīja šovakar, Klaipēdā ar 69:91 zaudējot vietējam «Neptunas», kurā spēlē Latvijas basketbolists Artūrs Brūniņš.

Nākamajās divās nedēļās Klaipēdā un Sventājā paredzētas vēl piecas pārbaudes spēles pret Maskavas apgabala «Triumf» (Krievija), kas iegādājies īpašu licenci spēlēšanai Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā, Ukrainas klubu Dņeprodzeršinskas «Dņipro-AZOT», kurā spēlē Latvijas basketbolists Rinalds Sirsniņš, un Kijevas «Budiveļņik», kas ir Ukrainas čempioni, kā arī «Šiauliai» un Viļņas «Lietuvos Rytas».

Iepriekš tika ziņots, ka «Ventspils» komanda pašlaik meklē divus ārējās līnijas spēlētājus, tāpēc uz pirmajām pārbaudes spēlēm Lietuvā devušies daudz jauno basketbolistu. Viņu vidū ir Latvijas U-19 izlases spēlētāji Dāvis Čoders un Kārlis Apsītis, valstsvienības kandidāts Andrejs Gražulis, kā arī U-20 izlases spēlētāji Dāvis Lejasmeiers un Uģis Pinete, kā arī Ervīns Jonāts («Ogre»).

Kopā ar viņiem trenējas Artūrs Strēlnieks, savainojumu dēļ iepriekšējā sezonā nespēlējušais Ronalds Zaķis un trīs komandas jaunieguvumi - Džamārs Jangs, Stīvens Grejs un Sems Vilards.

Latvijas izlases rindās Eiropas čempionāta finālturnīram turpina gatavoties valstsvienības kandidāti Jānis Strēlnieks, Artūrs Bērziņš un Mārtiņš Meiers, bet no izlases atskaitītais Lauris Blaus «Ventspils» komandai pievienosies pēc atgriešanās no Lietuvas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu