Bijušie ieslodzītie cietumā palikušajiem narkotikas piegādā ar arbaletu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Februārī bijušie ieslodzītie aktīvi piegādājuši narkotikas saviem cietumā palikušajiem biedriem un piegādē izmantojuši pat arbaletu ar bultām.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieka pienākumu izpildītājs Valērijs Sergejevs aģentūru BNS informēja, ka februārī IeVP sadarbībā ar Valsts policiju aizturējusi vairākus bijušos ieslodzītos, kuri ar dažādām metodēm mēģinājuši dabūt pāri cietuma mūriem narkotikas saviem ieslodzījumā palikušajiem biedriem.

Divi vīrieši pieķerti pēc tam, kad pāri Centrālcietuma mūrim metuši septiņus mobilos tālruņus, lādētājus, SIM karti un 11 iepakojumus ar pagaidām nezināmas izcelsmes vielu.

Kāds bijušais ieslodzītais mēģinājis pārmest vīstokļus ar heroīnu, metamfetamīnu un marihuānu un citām narkotikām.

Divi vīrieši, no kuriem viens brīvībā paspējis vien sabūt nedēļu, mēģinājuši nodot saviem biedriem Brasas cietumā septiņus mobilos telefonus.

Savukārt pie Daugavgrīvas cietuma divi agrāk sodīti vīrieši pie bultām piesējuši vīstokļus ar narkotikām un ar arbaleta palīdzību tās pāršāvuši pāri cietuma mūrim.

Sergejevs uzsvēra, ka pēdējā laikā novērotā tendence liecina, ka ieslodzītie, lai saņemtu narkotikas vai mobilos tālruņus, nevis mēģina piekukuļot cietumsargus, bet izmanto tieši pārmetumus, kurus parasti izpilda bijušie ieslodzītie.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu