Bijušie Latvijas klubu basketbolisti mēģinās iekļūt NBA komandās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijušais Latvijas komandas BK «Ventspils» spēlētājs Stīvens Grejs un Alekss Renfro, kurš pārstāvēja «VEF Rīga» komandu, noslēguši negarantētos treniņnometnes līgumus ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandām.

Grejs piedalīsies Vašingtonas «Wizards» treniņnometnē. Bez viņa šādu līgumu noslēguši vēl divi spēlētāji, kuri centīsies trenerus pārliecināt par savu lietderību un ieņemt pēdējo brīvo vietu «Wizards» sastāvā, - pašlaik Vašingtonas komandai ir 13 spēlētāji ar pilnībā garantētiem līgumiem, Šelvinam Makam ir daļēji garantēts līgums, bet pirms jaunās sezonas katrai komandai sastāvā drīkst būt 15 basketbolisti.

Šovasar Grejs «Wizards» komandas sastāvā spēlēja NBA Vasaras līgā Lasvegasā, izceļoties ar 7,3 punktiem un 2,0 rezultatīvām piespēlēm vidēji mačā.

Grejs «Ventspils» rindās aizvadīja visu pagājušo sezonu, Eiropā spēlējot pirmo reizi. Pirms tam viņš bija absolvējis Gonzagas universitāti un spēlējis Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīra izslēgšanas spēlēs Grejs vidēji mačā guva 7,3 punktus un izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas, palīdzot «Ventspils» komandai sasniegt finālu.

Tikmēr Renfro ar negarantēto līgumu centīsies iekļūt Goldensteitas «Warriors» komandā, kurā spēlē arī latvietis Andris Biedriņš.

Pagājušajā sezonā Renfro pārstāvēja Itālijas otrās līgas komandu Brindisi «Enel», kuras sastāvā vidēji mačā guva 12,5 punktus, izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas un izdarīja 3,6 rezultatīvas piespēles, bet «VEF Rīga» komandu viņš pārstāvēja 2009./2010. gada sezonā.

«Wizards» basketbolisti ar 20 uzvarām 66 spēlēs pagājušajā sezonā ieņēma 14. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, bet «Warriors» ar 23 uzvarām ieņēma 13. vietu Rietumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu