«Bilance» par aktualitātēm atvaļinājumu piešķiršanā un pārcelšanā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bilances 11/12 (263/264) nr., kas iznāk 1. jūnijā, varat lasīt:

LIKUMDOŠANA

Atvaļinājuma piešķiršanas un pārcelšanas aktualitātes

Katram uzņēmuma vadītājam, personāldaļas vadītājam, juristam, grāmatvedim vai vienkārši darbiniekam šajās saulainajās dienās nākas saskarties ar atvaļinājuma jautājumiem. Tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu ir paredzētas Latvijas Republikas Satversmes 107. pantā, kā arī Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijā, atzīstot tās par cilvēka pamattiesībām.

GRĀMATVEDĪBA

Iespējamo saistību izvērtēšana, sagatavojot finanšu pārskatu

Ekonomikas augšupejas gados salīdzinoši bieža un populāra bija galvojumu sniegšana ne tikai par pašas sabiedrības saistībām, bet arī par radniecīgo pušu aizņēmumiem. Vēl pieprasītāka galvojumu līgumu parakstīšana kļuva krīzes laikā, kad aizņēmumu devēji pieprasīja galvot par saistītām pusēm ar visiem sabiedrības aktīviem. Ir ļoti svarīgi izvērtēt šo galvojumu atspoguļošanu finanšu pārskatos – gan saistītās informācijas atklāšanu (atspoguļojot iespējamo saistību sastāvā), gan arī to iespējamību vai risku pārvērsties reālās saistībās.

GRĀMATVEDĪBA

Grāmatvedības un finanšu dokumentu tulkošanas ABC

Pieaugot eksportam un attīstoties uzņēmējdarbībai, strauji palielinās arī nepieciešamība pēc grāmatvedības un finanšu dokumentu tulkojumiem. Ikdienā nereti nākas saskarties ar neprecīziem un nepareiziem dokumentu tulkojumiem, kurus uzņēmums galarezultātā lūdz pārtulkot kvalificētam tulkotājam. Kādas ir biežākās kļūdas un problēmas grāmatvedības un finanšu dokumentu tulkošanā?

BILANCES PIELIKUMS
Nerezidenta (ārvalsts komersanta) pastāvīgā pārstāvniecība Latvijā

Darījumi ar ārvalstniekiem daudzām komercsabiedrībām (uzņēmumiem) ir ikdiena, sevišķi sabiedrībām ar ārvalstu kapitālu, kur darījumi notiek uzņēmumu grupas ietvaros. Ārvalstu uzņēmumu klātbūtne Latvijā šiem uzņēmumiem var radīt pastāvīgās pārstāvniecības risku, kas nozīmē, ka, rodoties zināmiem nosacījumiem, ārvalstnieks iegūst rezidenta statusu ar attiecīgām uzņēmumu ienākuma nodokļa saistībām Latvijā.

NUMURĀ:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu