«Bilance» par mikrouzņēmumiem un nodokļiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bilances 6 (258) nr., kas iznāk 16. martā, varat lasīt:

AUDITS

Neatkarīga auditora profesija un sabiedrība: virzība uz priekšu

Globālā finanšu krīze skārusi visas tautsaimniecības nozares un būtiski ietekmējusi neatkarīga audita turpmākās attīstības koncepciju, kas liek auditoriem un sabiedrībai no jauna apsvērt audita vērtības un lomu mūsdienu ekonomikas sistēmā, kā arī audita derīgumu un ieguldījumu valsts finanšu sistēmas stabilitātes un turpmākās ekonomikas izaugsmes nodrošināšanas kontekstā.

NODOKĻI

KAD SIA VAR KĻŪT PAR DARBINIEKU?

Pēdējā laikā VID par dažāda veida līgumiem cenšas pierādīt, ka pēc ekonomiskās būtības pastāv slēptas darba attiecības. Jau pierasts pie Iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likuma 8. panta 22. daļas, pēc kuras 6 pazīmēm  VID ir tiesības pārkvalificēt pašnodarbinātos par darbiniekiem. Taču joprojām paliek neskaidrs jautājums - vai šīs 6 pazīmes attiecināmas arī uz gadījumiem, ja uzņēmuma līgums noslēgts starp diviem SIA?

UZŅĒMĒJDARBĪBA

Kas tas ir — mikrouzņēmums?

Mikrouzņēmumu nodokļa likums stājās spēkā 2010. gada 1. septembrī. Tagad Latvijā šādu uzņēmumu kļūst arvien vairāk, neskatoties uz nelabvēlīgo situāciju uzņēmējdarbībai kopumā. Lai arī likums pieņemts jau pagājušajā gadā, tomēr jautājumu un neskaidrību daudz, ko redzam no lasītāju sūtītajiem un semināros uzdotajiem jautājumiem. Vismaz uz daļu jautājumu esmu mēģinājusi atbildēt, izmantojot normatīvajos aktos atrunātās normas.

GRĀMATVEDĪBA

Vadības ziņojums - svarīga gada pārskata sastāvdaļa

Praksē bieži nākas diskutēt ar revidējamo uzņēmumu vadītājiem par informāciju, kas ir vai nav iekļaujama vadības ziņojumā, tāpēc ar šo rakstu vēlos paust savu viedokli, gan pamatojoties uz spēkā esošo likumdošanu, gan uz savu uzkrāto pieredzi.

NUMURĀ:

• Solīts makā nekrīt jeb Kurš tic, ka nodokļi nākamgad netiks celti?
• Latvijas maksājumu bilance 2010. gada 4. ceturksnī un 2010. gadā
• ECB Padome nemaina galvenās procentu likmes
• Būtiskākie grozījumi PVN likumā un noteikumos

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu