Bin Ladena kaimiņi sašutuši par armijas nespēju novērst ASV operāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Pakistānieši, kas Abotābādā dzīvoja kaimiņos Osamam bin Ladenam, ir sašutuši, ka Pakistānas armija nespēja novērst ASV desantnieku uzbrukumu, kurā svētdien starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» līderis tika nogalināts.

Pakistāna atzīst, ka tās bruņotie spēki nav pamanījuši helikopterus, kuros ASV desantnieki atlidoja uz Abotābādu - garnizona pilsētu, kurā atrodas prestižā Militārā akadēmija.

Kad Pakistānas karavīri ieradās bin Ladena mājā, teroristu līderis jau bija nogalināts, viņa līķis - ASV helikopterā, arī pašu amerikāņu desantnieku tur vairs nebija.

Armija atskārtusi, kas notiek, tikai tad, kad viens no helikopteriem ar troksni nogāzies zemē, kur tas arī tika pamests.

Uz vietējo iedzīvotāju Sardaru Amiru tas viss atstājis sliktu iespaidu, un viņš ticību bruņotajiem spēkiem ir zaudējis.

«Man tas iedveš riebumu, armija, [izlūkdienests] ISI, valdība manī izraisa dusmas,» sacīja bijušais bin Ladena kaimiņš Sardars Amirs. «Ja amerikāņi var uzbrukt šeit, viņi var uzbrukt it visur.«

«Tas mums ir apkaunojošs gadījums. Mūsu armijai vajadzēja notriekt ASV helikopterus,» uzskata 23 gadus vecais medicīnas students Tahirullahs.

Viņa studiju biedrs Jakats Huseins par bin Ladena nāvi neraud. «Tomēr Pakistānas armijai vajadzēja viņu arestēt jau agrāk,» sacīja Huseins.

Centrālās izlūkošanas pārvaldes direktors Leons Paneta atzinis, ka ASV nolēmušas neinformēt Pakistānas varasiestādes par gaidāmo operāciju, bažījoties, ka tās «varētu brīdināt» bin Ladenu. Ar šādu «vaļsirdību» viņš izraisījis Islamabadas dusmas.

Vairāku Abotābādas māju sienas tagad rotā grafiti uzraksti - «Osamas bin Ladena pilsēta», gādājot, ka vēl nesen miegainās garnizona pilsētas jaunā slava tik drīz neizzudīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu