Foto: APOLLO

Neizdodas novājēt? Izrādās, ka dažādos dienas laikos cilvēkam nepieciešama dažāda pārtika. Ja ēdot ievēros bioritmus, organisms strādās kā pulkstenis, un liekais svars neveidosies.

Rīts

Dienas pirmajā pusē organisms vislabāk tiek galā ar pārtikas pārstrādi, bet no 6 līdz 9 rītā organisms vislabāk pārstrādā taukus.Tieši šis ir visieteicamākais laiks brokastīm. Brokastis jāsāk ar glāzi silta ūdens, tad kalorijām un olbaltumiem bagātas brokastis. No rīta jāatsakās no saldumiem, citādi jau pusdienlaikā būsi ļoti izsalkusi, jo pēc "ātro" ogļhidrātu uzņemšanas sekos cukura līmeņa pazemināšanās asinīs.

Starp 11 un 12 no rīta var sekot neliela uzkoda - augļi vai jogurts.

Diena

Pusdienām ieteicamais laiks no 13 līdz 15. Tagad organismam nepieciešams šūnu veidojošs «celtniecības materiāls». Tāpēc pusdienās jāēd olbaltumvielām bagāts ēdiens. Lieliski, ja tavās pusdienās būs vārīta zivs vai liesa gaļa un dārzeņi.
Porcijas lielumu viegli aprēķināt - pie auguma centimetros pieskaiti 100. Ja tu esi 175 cm gara, tad gaļai vai zivij tavā porcijā jāsver 275 g. Ar desertu pagaidi līdz launagam. No 16 līdz 17 vari apēst kādu augli vai pāris gabaliņus melnās šokolādes.
 
Vakars

Vakariņas jāēd no 18 līdz 19. Vakariņām jābūt vieglām, jo vielmaiņa dienas otrajā pusē palēninās. Vakariņās var ēst liesu gaļu vai zivi. Lieliski derēs dārzeņi. Vakariņās porcijas lielumam izmanto formulu : augums cm mīnus 40. Tātad 175 - 40 = 135 g zivs vai gaļas.

Svarīgi

Dienā jāēd 4 - 5 reizes, pārtraukums starp ēdienreizēm ne vairāk kā 3 stundas, raksta topnews.ru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp