Biroju parks Preses nama vietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Pirmā ēka bijušā Preses nama teritorijā Rīgā varētu parādīties pēc gadiem četriem, pieļāva arhitekts Larijs Oltmans, Rīgas arhitekta kolēģijai parādot pirmo šīs teritorijas attīstības versiju, ko īsti vēl nevarot nodēvēt par koncepciju, vēstī «Dienas Bizness».

Priekšlikuma pamatā ir veidot urbānu biroju parku Ķīpsalā, kas varētu būt augstas klases biroju ēku klasteris. Teritorijā paredzēta arī dzīvojamā funkcija, taču tā ir sekundāra, un arī viesnīca, «Dienas Biznesam» skaidroja SIA «LASCO Investment» valdes priekšsēdētājs Raitis Nešpors. Pašreizējā piedāvājumā pie labvēlīgiem tirgus nosacījumiem arhitekts iezīmējis trīs dzīvojamos torņus.

Priekšlikums paredz teritoriju attīstīt kārtās. Kopumā visas teritorijas attīstība varētu notikt 10 - 20 gados. Tuvākos piecus gadus SIA «LASCO Investment», kas ir a/s «Latvijas kuģniecība» meitas sabiedrība, kurai jānodrošina tai piederošo nekustamo īpašumu pārvalde un apsaimniekošana, uzdevums ir īpašumam pievienot vērtību, izstrādāt projektu ar skaidru attīstības stratēģiju. Aptuveni pēc pieciem gadiem varētu būt skaidrs, kāds turpmākais modelis varētu tikt izvēlēts teritorijas attīstībai.

Koncepcija tiek gatavota aptuveni 5,9 hektārus lielai teritorijai, kurā ir bijušā Preses nama un tipogrāfijas ēkas, raksta «Dienas Bizness». 

DB jau ziņoja, ka, izvērtējot darījumu centra «Daugava» (iepriekš - Preses nams) stāvokli un iespējamo izmantošanu, tā īpašnieks («Latvijas kuģniecība») pieņēma lēmumu sākt tā attīstīšanu. Attīstības koncepcijas izstrādei piesaistīts biroja Vx3 arhitekts Larijs Oltmans un starptautiska nekustamā īpašuma konsultāciju kompānija «Cushman & Wakefield».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu