Birzulis: Ja brazīlieši būtu paguruši, būtu iespēja «aizķerties»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbolistu Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa pretinieki Londonas olimpisko spēļu pusfinālā izrādījās spēcīgāki, bet skatāmākās spēles Latvijas duetam jau ir aiz muguras, uzskata latviešu treneris Aigars Birzulis.

Kā ziņots, Pļaviņš/Šmēdiņš Londonas olimpisko spēļu pusfināla spēlē otrdien ar 0-2 (15:21, 20:22) zaudēja turnīra galvenajiem favorītiem brazīliešiem Elisonam Čeruti un Emanuelam Regu. Tomēr Latvijas sportisti saglabā izredzes Olimpiādē izcīnīt godalgu, kad ceturtdien aizvadīs cīņu par bronzu.

«Ja viņi būtu paguruši, būtu iespēja «aizķerties». Trešajā setā tas varētu notikt, bet, diemžēl, tādu nepanācām. Darījām, cik varējām,» pēc mača izteicās Birzulis. «Mums visas iepriekšējās spēles nāca ar maksimālu spēku. Turklāt citos mačos nebija pret mums tik labi servēts, kas vēl vairāk sarežģīja iespējas uzbrukt.»

«Redzējām, ka arī brazīlieši nav nekādi pārcilvēki. Tik garš turnīrs mums nekad nav bijis un skatāmākās spēles jau, visticamāk, ir aiz muguras, tomēr cīņa par medaļām turpinās,» uzsvēra Birzulis.

Treneris skaidroja, kāpēc lielāko daļu mača latvieši servēja uz pasaules labāko pludmales volejbolistu Emanuelu. «Vakar ceturtdaļfinālā poļi agresīvi servēja uz viņu. Tad viņam nācās uzbrukt tālāk no tīkla un parādījās daudz kļūdas. Mums neizdevās tik agresīvi uzbrukt un pēc tam meklējām citus variantus. Otrā seta otrajā pusē noķērām Čeruti un pāris sitieni parādīja, ka viņš sāk lūzt.»

Birzulis uzsvēra, ka uzvarai pietrūkusi agresīva un spēcīga serve. «Diemžēl tāda mums šobrīd nav. Protams, ka gribam uzvarēt katrā cīņā, bet šoreiz pretinieki bija spēcīgāki.»

Otrajā pusfinālā naktī uz trešdienu plkst. 1.00 pēc Latvijas laika šī gada Eiropas čempioni Jūliuss Brinks/Jonass Rekermans no Vācijas spēkosies ar Rihardu Šuilu un Reinderu Numerdoru no Nīderlandes.

«Esam apspēlējuši abas komandas,» Birzulis runāja par potenciālajiem nākamajiem pretiniekiem. «Ar vāciešiem mums bilance ir līdzīgāka. Domāju, ka otrā pusfināla mačā uzvarēs Nīderlandes pāris.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu