Birzulis: Pirmoreiz piedalāmies visos Eiropas un pasaules čempionātos (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pateicoties valsts piešķirtajai prēmijai par rezultātiem Londonas olimpiskajās spēlēs, šogad Latvijas jaunie pludmales volejbolisti pirmoreiz piedalās visos pasaules un Eiropas čempionātos, šonedēļ preses konferencē izteicās volejbola treneris Aigars Birzulis.

Kā ziņots, pērn Olimpiādē trešo vietu izcīnīja Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa duets, tāpēc pludmales volejbola attīstībai valsts piešķīra 25 000 latu prēmiju.

«Pēc valdības atbalsta saņemšanas Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ietvaros tika izveidota Pludmales volejbola komisija, kas risina visus sasāpējušos jautājumus un veido stratēģiju,» pastāstīja Birzulis, komisijas darbu nosaucot par aktīvu un auglīgu. «Sevišķi pievēršam uzmanību jaunatnes attīstībai, jo jāizmanto brīdis, kamēr sporta veids ir uz viļņa.»

Vairāku Latvijas labāko sportistu treneris atzina, ka šogad regulāri tiek rīkoti bērnu festivāli, kuros ar pludmales volejbolu var iepazīties jaunie sportisti.

«Pirmoreiz piedalāmies visos Eiropas un pasaules čempionātos, ko arī finansējām ar šo naudu. Gribētos šādu sistēmu saglabāt ilgtermiņā,» stāstīja Birzulis. «Tāpat cenšamies audzināt jaunos trenerus.»

Runājot par Latvijas sportistu sniegumu jūnijā un jūlijā aizvadītajos dažādu vecumu pasaules čempionātos, Birzulis atzina, ka pilnībā apmierināts ir vienīgi par saviem audzēkņiem - Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs izcīnīja ceturto vietu pasaules U-23 čempionātā, bet Haralds Regža un Armands Āboliņš bija pozīciju zemāk.

«Citiem šis vērtējums būs vairāk uz rudens pusi, jo daudzi pāri tika veidoti vēlu un galvenās atbildes sniegs augustā gaidāmie Eiropas čempionāti U-18, U-20 un U-22 vecuma grupās,» stāstīja Birzulis. «Pēc šīm sacensībām izvērtēsim pārus un mēģināsim saprast kļūdas. Neslēpšu, ka līdz šim rezultāti ir pieticīgi, tomēr vērtējums tiks sniegts pēc snieguma un nākotnes potenciāla, nevis izcīnītajām vietām.»

Birzulis atzina, ka Latvijas mērķis ir panākt Polijas pludmales volejbola skolu. «Kādreiz poļi mācījās no mums, bet tagad mēs no viņiem atpaliekam.»

Kā ziņots, pasaules U-21 čempionātā starp labākajiem Latvijas sportistiem devīto vietu dalīja Edvarts Buivids un Reinis Pekmanis, bet pasaules U-19 meistarsacīkstēs devīto vietu izcīnīja Alise Pastare un Anete Briņķe.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu