«Bite» dāvina klientiem bezmaksas datus «Waze» navigācijas lietošanai (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: safoocat, CC BY-NC-ND 2.0

Mobilo sakaru operators «Bite Latvija» veicis 3G tīkla uzlabošanas darbus visā Latvijā, šobrīd nodrošinot kvalitatīvu mobilo datu pārraidi 90% Latvijas teritorijas. Lai mobilā operatora klienti varētu izbaudīt tīkla sniegtās iespējas, uzņēmums saviem klientiem dāvina iespēju bezmaksas lietot navigācijas aplikāciju «Waze».

Kā portālu «Apollo» informēja uzņēmuma pārstāve Laura Lasmane, pēc modernizācijas un paplašināšanas darbiem visas vasaras garumā un 321 jaunas stacijas aktivizēšanas, «Bites» 3G tīkls šobrīd nosedz 90% valsts teritorijas. Līdz ar to saviem klientiem uzņēmums spēj nodrošināt ātru internetu telefonā failu nosūtīšanai un saņemšanai, kā arī stabilāku datu pārraidi video un mūzikas straumēšanai.

«Mūsu tehniķi ieguldījuši milzīgu darbu rekordlielos tempos, lai «Bites» 3G tīklā būtu pieejams ātrs mobilais internets,» atzīst «Bites» tehniskais direktors Gintas Butenas. «Šos uzlabojumus mūsu klienti jau izbauda - īsā laikā datu lietojums 3G tīklā pieaudzis par 15%, kas ir netipiska tendence vasarai, kad parasti šis rādītājs samazinās. Turklāt šajā periodā ievērojami samazinājies datu lietojums 2G tīklā, kas liecina, ka arvien vairāk klientu ir pieeja 3G tīklam.»

Lai klienti varētu izmantot uzlabotā 3G tīkla priekšrocības, tā viņiem dāvina bezmaksas megapriekus, lietojot populārāko navigācijas aplikāciju uz mobilajiem tālruņiem – «Waze». Šobrīd tās aktīvo lietotāju skaits Latvijā sasniedzis 100 000, ierindojot Rīgu 2.vietā starp Eiropā aktīvākajām «Waze» pilsētām, piekāpjoties vien Parīzei.

Uzņēmuma tehniskie darbinieki ir veikuši tīkla testēšanas darbus visā Latvijā, īpašu uzmanību pievēršot svarīgākajiem valsts ceļiem.

Lai ceļš būtu jautrāks, «Bite» sadarbojoties ar «Waze», ir sagatavojusi divas jaunas navigācijas vadības balsis - latviešu un krievu valodā. Šīs ir pirmās oficiālās «Waze» navigācijas balsis, kas krietni atšķirsies no standarta balsīm un ikvienu braucienu padarīs dzīvespriecīgāku, kā arī - tās ir pieejamas lietotājiem visā pasaulē.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu