«Blackhawks» treneris kā trešais NHL vēsturē sasniedz 700 uzvaru robežu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējās Stenlija kausa īpašnieces Čikāgas «Blackhawks» galvenais treneris Džoels Kennevils kļuvis par trešo treneri Nacionālās hokeja līgas (NHL) vēsturē, kurš spējis sasniegt 700 uzvaru robežu, ziņo sacensību rīkotāji.

Kennevils iegājis līgas vēsturē pēc trešdien izcīnītās regulārā čempionāta uzvaras pār Sentluisas «Blues» (4:0).

Vairāk uzvaru par Kennevilu pasaules spēcīgākajā hokeja līgā izcīnījuši tikai leģendārie Skotijs Boumens (1244) un Els Arbors (782), kuri uzņemti NHL Slavas zālē.

Kennenils, būdams galvenā trenera asistents, 1996. gadā kopā ar Kolorādo «Avalanche» triumfēja Stenlija izcīņā. Tobrīd šajā komandā spēlēja arī latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš. Pēcāk speciālists kļuva par «Blues» galveno treneri, ar komandu līdz 2004. gadam izcīnot 307 uzvaras. 2000. gadā Kennevilam tika pasniegta Džeka Edamsa trofeja, kuru saņem līgas labākais treneris.

Pēc amata zaudēšanas «Blues» komandā Kennevils kļuva par «Avalanche» galveno treneri, bet pie «Blackhawks» stūres viņš stājās 2008. gadā. Katrā no sezonām, kurās speciālists vadījis Čikāgas komandu, tai izdevies kvalificēties izslēgšanas spēlēm, bet 2010. gadā klubam pirmo reizi kopš 1961. gada izdevās izcīnīt Stenlija kausu. Pērn «Blackhawks» panākumu atkārtoja, Kennevilam kļūstot par vienīgo treneri kluba vēsturē, kurš ar komandu izcīnījis divus Stenlija kausus.

Tomēr cīņā pret «Blues» savainojumā iedzīvojās viens no «Blackhawks» līderiem Patriks Keins, kuram ķermeņa apakšējās daļas traumas dēļ būs jāizlaiž trīs nedēļas.

Šobrīd «Blackhawks» 70 spēlēs iekrājis 95 punktus, kas Centrālās divīzijas kopvērtējumā ļauj ieņemt otro vietu, bet Rietumu konferencē tā atrodas ceturtajā pozīcijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu