Blaters kritizē 2020. gada EČ aizvadīšanu 13 dažādās valstīs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters kritizējis apstiprināto 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīra formātu, jo tā norise 13 valstīs turnīru nepadarīs par īstu Eiropas čempionātu.

Valstīm, kuras vēlēsies uzņemt kontinenta meistarsacīkšu finālu, būs nepieciešams stadions ar vismaz 70 000 sēdvietu, bet grupu turnīra rīkotājiem jānodrošina maču norise stadionos ar vismaz 30 000 sēdvietu. Potenciālajiem grupu turnīra sacensību rīkotājiem savi pieteikumu jāiesniedz līdz šī gada septembrim. Turnīra norises vietas tiks paziņotas nākamā gada septembrī.

«Turnīrs pieder vienai valstij, kas ar tā palīdzību izveido savu identitāti un rada tajā eiforijas stāvokli. Šis 2020. gada turnīra formāts ir izkliedēts pa vairākām valstīm, un tas vairs nav īsts eiropiešu čempionāts,» Blaters izteicies intervijā Vācijas laikrakstam «Kicker». «To vajadzētu nodēvēt citādāk. Šādam turnīram trūks sirds un dvēseles.»

Blaters arī norādīja Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidentam Mišelam Platinī, ka šī ideja nav jauna un to sākotnēji bija ierosinājis nonāvētais Lībijas līderis Muamars Kadafi, kad tika rīkots 2010. gada Pasaules kauss Dienvidāfrikā.

«Kadafi stāstīja man, ka mačiem vajadzētu norisināties visās 53 Āfrikas valstīts, uz ko es viņam atbildēju, ka tas ir neiedomājami,» paudis Blaters.

Platinī, kurš ir gaidāmā turnīra idejas autors, uzsvēris, ka vēl decembrī no Blatera saņēmis uzslavas.

2020. gadā katrā no rīkotājpilsētām būs tikai viena maču norises vieta, kurā notiks grupu turnīra sacensības, bet pusfināls un fināls tiks aizvadīts vienā un tajā paša stadionā. Neviena no turnīra rīkotājvalstīm automātiski nekvalificēsies sacensībām, bet katrai no tām tiks garantētas vismaz divas mājas spēles grupu turnīra ietvaros.

Grupu sadalē tikšot ņemts vērā arī valstu ģeogrāfiskais novietojums, lai pēc iespējas samazinātu pavadīto laiku ceļojumos starp spēlēm.

2020. gadā Eiropas meistarsacīkstes svinēs savu 60 gadu jubileju.

Jau ziņots, ka 2016. gadā Eiropas futbola čempionāts risināsies Francijā. Tas būs zīmīgs ar to, ka pirmo reizi tajā piedalīsies 24, nevis 16 komandas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu