Blaters oktobrī prezentēs antikorupcijas plānu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters oktobrī solījis prezentēt precīzu antikorupcijas plānu, vēsta BBC.

Blaters jūnijā apsolīja - ja viņš ceturto reizi atkārtoti tiks ievēlēts FIFA prezidenta amatā, tad viņš futbolā izskaudīs korupcijas skandālus.

Kā ziņots, viņa konkurents uz FIFA prezidenta amatu Muhameds bin Hamams atsauca sava kandidatūru, jo tika apsūdzēts kukuļdošanā.

«Es atklāšu savu ieplānoto karti - kur un kad mēs dosimies,» uzsver Blaters. «Šis bija ļoti sarežģīts gads. Tagad strādāju pie plāna punktiem un tos prezentēšu FIFA izpildkomitejas sanāksmes laikā.»

Kā ziņots, jūnijā tika atrasti pierādījumi, ka bin Hamams un Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) prezidents Džeks Vorners pirms FIFA prezidenta vēlēšanām nodarbojušies ar korupciju, un par šīm darbībām viņš 23. jūlijā saņēma mūža diskvalifikāciju no visām ar futbolu saistītajām aktivitātēm, bet Vorners pēc šīm apsūdzībām atkāpās no FIFA viceprezidenta amata.

Piecas Karību zonas Futbola apvienības (CFU) dalībvalstis liecināja, ka bin Hamans un Vorners mēģinājuši piekukuļot arī CFU biedrus, kuri saņēmuši brūnas krāsas aploksnes ar 40 000 dolāru (19 440 latiem). Kāds no iesaistītajiem, kas liecinājis par notikušo, pat paguvis aploksnes nofotografēt.

Kā ziņots, vērienīgi korupcijas skandāli bija arī Grieķijas, Turcijas un Dienvidkorejas futbola čempionātos. Tāpat spēļu rezultāti bijuši ietekmēti arī Itālijas zemākajās līgās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu