Blūma komandas biedrs vēlas Latvijas pilsonību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Spānijas basketbola klubu Bilbao «Iurbentia Basket» pārstāvošā Jāņa Blūma amerikāņu komandas biedrs Kvinsijs Lūiss, kurš karjeras laikā spēlējis arī NBA, kārto dokumentus Latvijas pilsonības iegūšanai, intervijā izdevumam «Sporta Avīze» pastāstīja latviešu saspēles vadītājs.

«Itālijā vairāk dominē tumšādainie, bet šeit, Spānijā, viņu ir ļoti maz. Mūsu komandā ir tikai viens tumšādainais, un tas pats precējies ar latvieti,» Blūms intervijā norādīja uz atšķirībām Spānijas basketbolā un Itālijā, kur viņš aizvadīja iepriekšējo sezonu. «Kvinsijs Lūiss Amerikā apprecējies ar latvieti un grib dabūt Latvijas pasi. Jau kārto [dokumentus]. Džeks nav slikts: kādas sezonas uzspēlējis NBA, labos Eirolīgas klubos.»

31 gadu vecais Lūiss NBA ir aizvadījis četras sezonas laika posmā no 1999. līdz 2004. gadam. Jūtas «Jazz» un Minesotas «Timberwolves» komandās viņš kopā nospēlēja 159 spēles, vidēji mačā gūstot 3,6 punktus un izcīnot 1,3 atlēkušās bumbas.

Šosezon «Iurbentia Basket» rindās Spānijas čempionātā amerikānis aizvadījis 14 spēles, kurās vidēji guvis 5,6 punktus un izcīnījis 2,8 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu