Blūmam sudrabs, «Žalgiris» 15. reizi kļūst par Lietuvas čempioniem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par Lietuvas čempioniem otrdien kronēti Kauņas «Žalgiris» basketbolisti, kuri arī finālsērijas ceturtajā mačā pārspēja latviešu aizsarga Jāņa Blūma pārstāvēto Viļņas «Lietuvos Rytas» komandu.

Lietuvas basketbolu grandu duelī «Lietuvos Rytas» ceturtajā mačā savā laukumā zaudēja «Žalgiris» basketbolistiem ar 65:83, sērijas laikā tā arī nespējot gūt kaut vienu uzvaru un piekāpjoties ar 0-4.

Vēl pēc trešās ceturtdaļas «Žalgiris» bija vadībā vien ar 55:51, bet pēdējās desmit minūtēs veica ievērojamu atrāvienu.

Blūms laukumā pavadīja 14 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, iemetot vienīgo no četriem trīspunktmetieniem, bet netrāpot vienīgo divpunktu metienu. Tāpat aizsarga kontā bija pa vienai rezultatīvai piespēlei un kļūdai, kā arī divas personīgās piezīmes.

Labākais čempionu sastāvā ar 18 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Olivers Lafaijets, bet 16 punktus guva Mindaugs Kusminsks, kurš pievienoja arī sešas atlēkušās bumbas. «Lietuvos Rytas» sastāvā veiksmīgākais bija Eimants Bendžus, kurš Kauņas komandas grozā sameta 15 punktus.

Šis ir «Žalgiris» 15. panākums Lietuvas čempionātā kopš 1993./1994. gada sezonas. Tikmēr Viļņas komanda turnīrā triumfējusi piecas reizes, līdz šim pēdējās reizes to paveicot 2009. un 2010. gadā.

Blūms regulārajā sezonā Lietuvas čempionātā vidēji izcēlās ar 9,3 punktiem, bet izslēgšanas spēlēs guva vidēji 5,9 punktus.

«Lietuvos Rytas» komandai sezona noslēgusies, bet «Žalgiris» basketbolistus vēl sagaida starts VTB Vienotās basketbola līgas (VBL) ceturtdaļfinālā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu