Blūza Svētki iesaka: Jimmy Z & Slidin'Slim (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dinamiskais blūza duets, kura sastāvā ir viens no izcilākajiem Zviedrijas blūza ģitāristiem Slidin'Slim un saksofona un mutes harmoniku leģenda Jimmy Z (Rod Stewart, «Eurythmics», Tom Petty, Etta James) pēdējo pāris gadu laikā ar savu enerģētiku un meistarību ir piepildījis gan neskaitāmas koncertzāles un nelielus klubus, gan starptautiska mēroga blūza festivālus visā pasaulē. Katrs viņu koncerts ir gaidīts un izpelnās gan kritikas atzinību, gan papildina viņu uzticamo fanu pulku. Līdz sim duets ir paguvis izdot 2 albumus - «Transatlantic Blues» (2010) un «Back For More»(2011). Savas 2013. gada Eiropas turnejas «Back For More...Again» ietvaros duets pirmo reizi viesosies arī Latvijā, 10. maijā sniedzot bezmaksas koncertu Kultūras centrā «Berģi». 

Pasākums tiek rīkots sadarbojoties Garkalnes novada pašvaldībai un Latvijas Blūza atbalsta biedrībai kopīga projekta «Blūza svētki iesaka» ietvaros. Tā rīkotāji arī turpmāk sola virkni līdzīgu pasākumu, lai parādītu publikai blūzu visā tā daudzveidībā visa gada garumā.

JIMMY Z (blūmīzeris, saksofons, vokāls)

Dzimis Sakramento, Kalifornijā, James 'Z' Zavala profesionāla mūziķa gaitas uzsāka 1970. gadā. Pirmais pakāpiens viņa karjerā bija sadarbības uzsākšana ar Rod Stewart 1980. gadā, kad viņš tika uzaicināts spēlēt saksofonu un mutes harmonikas britu rokera grupā pasaules turnejas ietvaros. Abu mūziķu sadarbība turpinās neskaitamās ierakstu sesijās un Jimmy Z ir dzirdams daudzos Rod Stewart studijas albumos. Tālāk seko pasaules turneja kopā ar Eurythmics un ilggadēja sadarbība ar Etta James līdz pat viņas pēdējam elpas vilcienam. Savas karjeras laikā Jimmy Z ir kļuvis par ļoti pieprasītu un universālu sesiju mūziķi. Būdams pārliecināts blūzmenis, viņš ir iedvesmojis un ar savu meistarību papildinājis vairāk kā 1000 visdažādāko žanru mākslinieku koncertus un studijas ierakstus. Lūk, spilgtākie no tiem: Barry White, Bon Jovi, Dave Stewart, David Coverdale, Dr Dre, Eurythmics, Macy Gray, Slash's Snakepit, Stephen Stills, Tom Petty, Yes, Ziggy Marley u.c. Eurythmics līderis Dave Stewart savulaik izteicās un atļāva savu vērtējumu citēt publiski: «Jimmy Z neapšaubāmi ir labākais blūmīzerists visā Visumā! Eurythmics turnejā simtiem tūkstoši cilvēku visā pasaulē par to pārliecinājās ».

Mūziķis ir izdevis arī četrus solo albumus. Savā ierakstu studijā viņš viņš ieraksta un producē skaņdarbus mūzikas bibliotēkām, filmām un radio, un TV reklāmām. Mākslinieks labprāt dalas savā pieredzē un atmiņās, rakstot blogu «The Confessions of Glorified Sideman». Patlaban viņš ir grupas The Sons of Etta muzikālais vadītājs, kā arī aktīvi koncertē ar savu kolektīvu Jimmy Z & Z Tribe, kuru redzēsim IV Blūza svētkos Siguldā 27. jūlijā.

SLIDIN' SLIM (ģitāra, vokāls)

Zviedru ģitārists Anderss Landelius (Slidin' Slim) uzaudzis klausoties Jerry Lee, Chuck Berry un Fats Domino. Savu pirmo rokgrupu viņš izveidoja 12 gadu vecumā, taču drīz vien pievērsās Delta Blues un ir palicis uzticīgs šim žanram arī šodien. Mūziķis ir izdevis vairākus albumus, koncertējis visā Skandināvijā, Dānijā, Polijā, Nīderlandē un ASV. 2011.gadā viņš ieguva Skandināvijas blūza prestižāko balvu - Janne Rosenqvist Memorial Prize, bet 2012. gadā pārstāvēja savu valsti Eiropas prestižākajā blūza notikumā «Eropean Blues Challenge» Berlīnē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu