«BMW» papildinās savu M divīziju ar 7-sērijas modeli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Prestižā Vācijas trijotne «Audi», «BMW» un «Mercedes-Benz» var lepoties ar plašu automobiļu sortimentu, taču tieši «BMW» iztrūkst limuzīnklases sporta auto, kāds ir «Audi S8» un «Mercedes-Benz AMG S-65».

Gadiem ilgi «BMW»  uzsvēra, ka limuzīnklasei nav nepieciešams sporta auto, jaudas trūkumu var vienmēr kompensēt ar 760i modeli, kura V-12 dzinējs attīsta 535zs un sprints līdz 100km/h aizņem 4,7 sekundes. Taču skatoties uz konkurences modeļiem kompānijas vadību nebeidz pārņemt sajūta, ka vajadzētu aizpildīt tukšo robu.

Šoreiz informācija ir izskanējusi no «BMW» vadītāja ASV Ludviga Villiša. Nesenajā preses konferencē Villiš izteicās, ka sportiskais 7-sērijas modelis visticamāk parādīsies kopā ar jaunās sērijas modeli. Pagaidām arī nav zināms vai tas pārņems M divīzijas tradicionālo nosaukumu shēmu (M7) vai būs kāds no «M Perfomance» piedāvājumiem, līdzīgi kā ar «BMW M135i».

Saskaņā ar «Automobilie Magazine» jauno «BMW» 7-sērijas M modeli visticamāk dēvēs par «M770i xDrive». Tam arī netiks izmantots smagais V-12 dzinēs, bet gan ievērojami vieglākais V-8 ar biturbo jaudu. Zirgspēku ziņā tas visticamāk krietni atpaliks no V-12 dzinēja, taču pateicoties karbona plašajam pielietojumam un samazinātajam svaram, tā vadība krietni vairāk atgādinās sporta auto.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu