Nepieciešams:
Bočiņš ar frikadelēm (25)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
500g vārītu biešu
300g maltās gaļas
2 l gaļas buljona
1 sīpols
3 daiviņas ķiploka
1 citrona sula
skābs krējums
1 ola
lauru lapa
pipari
sāls
Pagatavošana:
Maltai gaļai pieliek smalki sagrieztus sīpolus, olu, sāli un piparus.
Buljonu uzvāra, pieliek lauru lapu, piparus, ķiploku. No gaļas gatavo nelielas frikadeles, liek buljonā vārīt. Bietes sarīvē uz smalkās rīves, pieliek zupai, pieliek sāli, citrona sulu. Zupu pasniedz ar skābu krējumu.