«Boeing» pasažierus pārbiedē iznīcinātājs (71)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pamatīgu izbīli piedzīvojuši lidmašīnas «Boeing» pasažieri, kad lidaparātam ļoti tuvu garām lidojis armijas iznīcinātājs, vēstī ārvalstu mediji.

Incidents noticis virs Afganistānas, kad šī valsts Gaisa spēku iznīcinātājs bīstami tuvu pietuvojies pasažieru lidmašīnai «Boeing», kas lidoja no Indonēzijas uz Krieviju.

Lidmašīnas pasažiere Anna Krievijas presei sacījusi, ka iznīcinātājs lidojis vien 20-30 metru attālumā no pasažieru lidmašīnas. Pēc notikušā lidmašīnas apkalpe pasažieriem neko nepaskaidroja. Vairāki pasažieri pēc piedzīvotā izbīļa esot piedzērušies.

Anna norāda, ka par incidentu vēlāk izlasījusi internetā, bet aviokompānijas pārstāvji neuzskatīja par vajadzīgo sniegt komentārus.

Vēlāk gan aviokompānija «Nord Wind», komentējot notikušo, skaidroja, ka iznīcinātājs lidojis 50 metru attālumā no pasažieru lainera, bet neviens no pasažieriem neko nav pamanījis. Anna šo skaidrojumu gan nodēvējusi par absurdu, uzsverot, ka iznīcinātājs lidojis tuvāk, turklāt pasažieri bijuši ļoti satraukti.

Kompānijā vēlāk arī atzina, ka pasažieru lidmašīnas pilots esot dispečeriem ziņojis par incidentu, jo pilotu kabīnē sistēma ziņojusi, ka strauji pietuvojās cita lidmašīna.

Pasažieru lidmašīnā atradās 285 pasažieri un 15 ekipāžas locekļi.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu