Bolderājā topošajā pašvaldības dzīvojamo ēku kompleksā svin spāru svētkus (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bolderājā, kvartālā starp Gobas, Gaigalas un Stūrmaņu ielām, topošajā pašvaldības dzīvojamo ēku kompleksā trešdien tika svinēti spāru svētki - vienai no jaunceltnēm jau pabeigta jumta konstrukcijas izbūve, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Spāru svētku svinēšana ir sena tradīcija, jo celtnieki uzskata, ka ar šo brīdi simboliski tiek pabeigti smagākie būvniecības darbi un ēka iegūst tās kopskata veidolu. Spāru svētki tika svinēti deviņu stāvu ēkai, kurā būs 72 vienistabas un 18 divistabu dzīvokļi.

Dzīvojamo ēku būvniecība tika sākta šā gada vasarā un to būvniecībai nepieciešamos 10,4 miljonus latu pašvaldības SIA «Rīgas pilsētbūvnieks» aizņemsies no «SEB bankas».

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kompleksā tiek būvētas divas deviņu stāvu un divas septiņu stāvu ēkas, kurās kopumā būs 299 dzīvokļi, no tiem 193 vienistabas, 85 divistabu un 21 trīsistabu dzīvoklis. Mājām būs uzlabota siltumizolācija, kas paaugstinās ēku energoefektivitāti, visiem dzīvokļiem būs automātiska ūdens un siltumenerģijas skaitītāju nolasīšanas sistēma.

Tāpat plānots veikt sporta laukuma, bērnu rotaļu laukuma un automašīnu novietnes izbūvi, ierīkot bruģētus un grantētus celiņus, apzaļumot un labiekārtot teritoriju. Dzīvojamā kompleksa teritorijā tiks ierīkota arī video novērošanas sistēma.

Jaunajā dzīvojamo namu kompleksā vēl viena jaunceltne ir sasniegusi septīto stāvu, bet trešā - ceturtā un piektā stāva līmeni. Ceturtajai ēkai tiks sākti virszemes cikla būvdarbi. Pavasarī visās jaunbūvēs plānots pabeigt inženierkomunikāciju ierīkošanu un sākt teritorijas labiekārtošanu. Pirmo māju plānots nodot ekspluatācijā nākamā gada pavasarī, visu kompleksu plāno pabeigt nākamā gada augustā-septembrī.

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kompleksa projekta pasūtītājs ir SIA «Rīgas pilsētbūvnieks», projektu izstrādāja SIA «Gints un kolēģi», bet celtniecības darbus veic pilnsabiedrība «Arčers un Moduls-Rīga».

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu