Bolts: jāvirzās uz priekšu, nav jēgas kavēties pagātnē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaulē labākais sprinteris jamaikietis Useins Bolts, kurš svētdien cieta neveiksmi pasaules vieglatlētikas čempionāta 100 metru distancē, šodien solīja nekavēties pagātnē un koncentrēties sacensību 200 metru distancei.

Bolts 100 metru sprinta distances finālskrējienā veica pāragru startu un saņēma diskvalifikāciju, jo pēc jaunajiem noteikumiem sportisti tiek izslēgti jau pēc pirmā pāragrā starta.

«Vispirms vēlos apsveikt savu komandas biedru Johanu Bleiku un pārējos atlētus, kuri izcīnīja medaļas,» izplatītajā paziņojumā teica Bolts. «Protams, esmu ļoti sarūgtināts, ka pāragra starta dēļ man nebija iespējas aizstāvēt savu titulu. Visās sacensību kārtās jutos pietiekami labi un finālā biju gatavs skriet ātri. Biju smagi strādājis, lai tieši uz pasaules čempionātu sasniegtu savu labāko sportisko formu.»

«Tomēr man jāvirzās uz priekšu, un nav jēgas uzkavēties pagātnē. Man ir dažas dienas, lai koncentrētos 200 metru distances sacensībām, kas notiks piektdien,» norāda Bolts. «Pēc tam piedalīšos 4x100 metru stafetē, bet pēc pasaules čempionāta skriešu vēl pāris sacensībās.»

Tāpat Bolts pateicās visiem cilvēkiem, kas viņam sūta laba vēlējumus. «Centīšos izdarīt visu, lai jūs ar mani varētu lepoties 200 metru distancē.» 

Kā ziņots, par Bolta neveiksmi 100 metru distancē īpašu paziņojumu izplatīja arī Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF), paužot vilšanos par jamaikieša neveiksmi, bet aizstāvēja savus noteikumus, kas ir vienādi visiem sportistiem.

Neskatoties uz Bolta neveiksmi, IAAF pirmdien pavēstīja, ka tuvākajā laikā nav plānotas noteikumu izmaiņas saistībā ar pāragru startu.

«Noteikumi paliek noteikumi, un tādi tie bija arī brīdī, kad Bolts veica pāragru startu,» aģentūrai AFP uzsvēra IAAF preses sekretārs. «Nedomāju, ka kongresā, kas notiks pēc pasaules čempionāta, noteikumos tiks ieviestas korekcijas.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu