Bolts kļūst par seškārtēju olimpisko čempionu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Slavenais sprinteris Useins Bolts sestdienas vakarā kļuva par seškārtēju olimpisko čempionu, palīdzot Jamaikas komandai triumfēt Londonas Olimpiādes 4x100 metru stafetē.

Aizvadītajās sacensībās Jamaikas sprinteri Nesta Kārters, Maikls Freiters, Johans Bleiks un Bolts finišēja pēc 36,84 sekundēm, uzstādot jaunu pasaules rekordu.

Iepriekšējais pasaules rekords, ko paši jamaikieši sasniedza pirms četriem gadiem Pekinas olimpiskajās spēlēs, tika labots par divām sekundes desmitdaļām.

Jāpiebilst, ka Jamaika kļuva par pirmo komandu kopš 1976. gada, kas divas reizes pēc kārtas uzvarējusi Olimpiādes 4x100 metru stafetē.

Tikmēr otrajā vietā ierindojās ASV kvartets, kas finišēja pēc 37,04 sekundēm, bet pie bronzas medaļas ar rezultātu 38,12 sekundes tika Trinidadas un Tobago sportisti.

Kā ziņots, iepriekš šajā Olimpiādē Bolts izcīnīja zelta godalgu 100 un 200 metru distancēs.

Arī pirms četriem gadiem Pekinā Bolts bija ātrākais gan 100, gan 200 metru sprinta distancēs, gan arī palīdzēja Jamaikai triumfēt 4x100 metru stafetē.

Pagājušajā gadā Dienvidkorejā notikušajā pasaules čempionātā Bolts kļuva par uzvarētāju vien 200 metru skrējienā, jo 100 metros viņš par pāragru startu tika diskvalificēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu