Bolts: Pasaules rekords nebija manos plānos (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Sasniegt pasaules rekordu 100 metru sprintā Maskavā notiekošā pasaules čempionāta vieglatlētikā finālskrējienā nebija leģendārā jamaikieša Useina Bolta plānos, pēc triumfa raidorganizācijai BBC izteicās pats sportists.

Jau vēstīts, ka svētdienas vakarā pasaules rekordists Bolts atguva čempiona titulu 100 metru sprintā. Finālsacensībās jamaikietis finišēja pēc 9,77 sekundēm. Astoņas sekundes simtdaļas viņam zaudēja amerikānis Džastins Getlins, bet pie bronzas tika cits jamaikietis Nesta Kārters, kura rezultāts bija 9,95 sekundes.

«Esmu priecīgs, taču varēja veikties labāk,» sacījis Bolts. «Pēc pusfinālskrējiena manas kājas bija nedaudz jēlas, tāpēc pirms fināla tapa skaidrs, ka pasaules rekorda nebūs. Uz starta iznācu tikai, lai uzvarētu

Tāpat Bolts paudis, ka Jamaikā neviens no viņa neko citu negaida kā vien uzvaru. «Viņi vēlas, lai es dominēju.»

Kā ziņots, jūnijā Dimanta līgas posmā Romā Getlins bija ātrāks par Boltu.

«Romā spēju izmantot savas iespējas, bet šodien ne. Tomēr kopumā esmu apmierināts ar sasniegto,» pēc finiša teica Getlins, kurš atzina, ka sevi izsmēlis jau pusfinālskrējienā. «Bolts šoreiz bija ļoti labs startā, ar lielisku reakciju, taču pirmajos 50 metros man šķita, ka varēšu viņu pārspēt

Pirms diviem gadiem Bolts pasaules čempionāta finālā 100 metru distancē tika diskvalificēts par pāragru startu, bet par čempionu kļuva viņa tautietis Johans Bleiks, kurš šajā čempionātā traumas dēļ nestartē. 2009. gadā Bolts ieguva savu pirmo pasaules čempiona titulu šajā distancē.

Pēdējās divās olimpiskajās spēlēs 26 gadus vecais Bolts ieguvis zeltu 100, 200 un 4x100 metru distancē. Pasaules čempionātos viņš tagad ticis pie astoņām godalgām, no kurām sešas ir zelta.

Tikmēr Getlins ticis pie savas trešās pasaules čempionātu medaļas, 2005. gadā izcīnot zeltu 100 un 200 metros, bet Kārteram pirmā svarīgā godalga individuālajā distancē.

Kā zināms, šajā pasaules čempionātā nestartē aizliegto vielu lietošanā pieķertie sprinta meistari jamaikietis Asafa Pauels un amerikānis Taisons Gejs.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu